Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


„Baltu rotas” labdarības kolekcija turpina savu labo darbu

Redakcija
Redakcija

SIA „Baltu Rotas” ir rotkaļu Initas un Vitauta Straupju pirms 19 gadiem dibināts uzņēmums, kas šo gadu laikā kļuvis par vienu no vadošajiem savā nozarē Latvijā. Uzņēmuma prioritāte vienmēr ir bijuši tieši vietējie pircēji, un tieši daudzo latviešu klientu atzinība ir vislielākā motivācija jauniem darbiem, taču, protams, iepriecina arī tas, ka arvien vairāk Latvijas viesu izvēlas rotas kā oriģinālus un tieši Latvijai raksturīgus aksesuārus un dāvanas, ko pārvest mājās no Latvijas. Uzņēmumam ir divi veikali – Vecrīgā un Turaidā, kā arī sadarbība ar dizaina un boutique tipa veikaliņiem Kanādā, ASV un Francijā.

Pirms 7 gadiem tapa pirmā labdarības rotu kolekcija „Sarkanā”. Tās idejas autores bija rotu dizainere Inita Straupe un viņas meita, uzņēmuma direktore Ieva Straupe-Lūse. 15% no katra šīs kolekcijas pirkuma tiek ziedoti „Zvannieku” mājas bērniem. Šo labdarības ideju veiksmīgi turpina 2013.gada pavasarī radītā rotu kolekcija „Zaļais – jaunais sarkanais”, kas jau guvusi ļoti lielu pircēju atzinību.

Pateicoties pircēju atsaucībai, izvēloties šo kolekciju, esam kopīgi ziedojuši Zvannieku bērniem vairāk nekā 10 000 EUR (kopš labdarības kolekciju pirmsākumiem 2008.gadā. Tieši jaunākā kolekcija ar koku motīviem nodrošinājusi palīdzību 5000 EUR apmērā) un šis labais darbs turpinās ar katru jaunu šīs kolekcijas rotu.

„Zaļais – jaunais sarkanais” ir rotu dizaineres Initas Straupes rotu kolekcija, kas pie pircējiem nonāca 2013. gada pavasarī un jau dažu mēnešu laikā kļuva par pircēju vienu no iemīļotākajām kolekcijām uzņēmuma „Baltu rotas” veikalos. Šīs kolekcijas pamatā ir koks – tā lakoniskās, bet tai pašā laikā bagātīgās zaru veidotās līnijas attēlotas auskaros, greznās kaklarotās un aprocēs.

Autore par kolekciju: „Bērnībā man patika vērot koku siluetus uz debesu fona. Mans vectētiņš bija zinātnieks – koku selekcionārs, tāpēc man bija svarīgi, paskatoties uz koku, zināt tā nosaukumu. Zīmēju kokus, to lapas un centos parādīt atšķirīgo un dažādo koku pasaulē. Veidojot rotas, ik pa laikam atkal un atkal atgriežos pie dabas tēmām. Sāku rītu ar skatu uz koku, tā zaru rakstu uz debesu fona, tas man sniedzis iedvesmu šai kolekcijai.

Ir milzīgs gandarījums redzēt, ka rotas grezno gan latviešu sievietes, gan ceļo uz tuvām un tālām ārzemēm. Mums ir nozīmīgi, ka pircēji novērtē gan šīs kolekcijas dizainu, gan labdarības ideju.”

Zvannieku mājas, kam palīdz šī labdarības rotu kolekcija, nav bērnu nams, tā ir ģimene, kas pieņem, mīl un audzina nelaimē nonākušus bērnus, īpaši pievēršot uzmanību izglītībai un ģimenisku attiecību nostiprināšanai. Protams, arī pēc pilngadības sasniegšanas ģimene palīdz mācīties, studēt un uzsākt patstāvīgu dzīvi. Kā jau īstā ģimenē. Tieši tādēļ uzņēmums ir izvēlējies palīdzēt Zvanniekiem.

Labdarības rotu kolekcija pieejama Baltu Rotu veikalā Vecrīgā, Grēcinieku 11, veikalā RIIJA un interneta veikalā Home | BalticMall