Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Itāļu sestdiena Botāniskajā dārzā

Redakcija
Redakcija

25.oktobrī no plkst. 12:00 līdz 15:00 Botāniskā dārza Palmu mājā noritēs "Itāļu sestdiena" itāliskās noskaņās, uz kuru aicināti gan lieli, gan mazi. Pasākuma laikā varēs iepazīties ar iecienītākajiem itāļu virtuvē izmantojamiem augiem, interesantām receptēm, pat tādām, kuras izmantotas Leonardo da Vinči virtuvē, kā arī degustēt Itāļu produktus, kurus turpat uz vietas varēs arī iegādāties.

No plkst. 12:30 līdz 14:30 visi aicināti uz radošām nodarbēm „Bambino in giardino”, kur grima, itāļu pasaku, aplikāciju, grāmatzīmju un augu darbnīcās varēs darboties gan bērni, gan pieaugušie. Darbnīcas vadīs Botāniskā dārza draugu biedrības, Dantes Aligjēri biedrības un Ikšķiles radošās izglītības centrs "Rasas krāsas" pārstāvji.
Daudzus gaida lieliskas balvas.

Visu pasākuma laiku būs iespēja iegādāties apgādā "Jumava" izdotas interesantas, aizraujošas un arī praktiski noderīgas grāmatas par itāļu ēdieniem, vīniem, garšaugiem, tradīcijām un kultūru. Piedāvājuma klāstā atradīsiet gan praktisko, gan daiļliteratūru.kā arī apgāda jaunākos izdevumus. Tas viss par ļoti draudzīgām un izdevīgām cenām.

Ja esat izsmalcinātas itāļu virtuves cienītājs, jums noteikti patiks recepšu un padomu grāmata "Itāļu virtuve", kurā visas receptes sakārtotas pēc principa- ģimenei, viesiem un romantiskām vakariņām. Tā vienlaikus būs vērtīga rokasgrāmata un lielisks špikeris, kas palīdzēs ikvienā situācijā rast vajadzīgo risinājumu- vienalga cik daudz naudiņas ir jūsu makā.

Grāmatā aprakstīti gan efektīvi dārgi ēdieni, gan arī izmaksās krietni lētāki, taču ne mazāk izskatīgi un izsmalcināti.

Jums būs iespēja atklāt itāļu vienkāršo, bet gardo recepšu noslēpumus un nodemonstrēt saviem viesiem vai mīļotajam izcila pavāra talantu.




Tiem, kam gatavošanai neatliek daudz laika, noderēs grāmata "Uzkodas itāļu gaumē". Grāmata atklāj dažādu recepšu noslēpumus, kā vienkārši un gardi pagatavot uzkodas sev vai saviem viesiem. Pie katras detalizētās receptes izklāsta ir sniegts arī uzkodas pagatavošanas laiks, lai vieglāk orientēties notiekošajā procesā.

Ar vienkāršām mērcītēm un citām piedevām iemācīsieties pārveidot parastu maizes šķēli par grandiozu un gardu mākslas darbu, kas spēs izdabāt ikviena garšas kārpiņām.

Iedvesmojieties, gatavojiet un ieprieciniet gan sevi un savu ģimeni, gan savus viesus! Iespējams, ka turpmāk, pateicoties šai brīnišķīgajai grāmatai, uzkodas gatavosiet biežāk.






Dažreiz, lai iedvesmotos garšīgai un itāliski saulainai kulinārajai baudai, pietiek ar daiļliteratūru. Kāpēc? Tāpēc, ka Itālija nav iedomājama bez laba ēdiena, un bieži vien tieši ēdiens ir tas, kuram ir būtiska loma varoņu pārdzīvojumos un sižeta pavērsienos.

Romāns “Gepards” stāsta par kādreiz dižu dzimtu gadsimtu mijā, kad sensenās vērtības tiek strauji nomainītas pret citām un pa varas gaiteņiem soļo jauni ļaudis. Reizē tas ir stāsts par sicīliešiem — mazu, lepnu tautu, kas daudzus gadsimtus pavadījusi citu tautu ēnā. Lielus panākumus arī guvusi šī romāna ekranizētā versija.

Kinorežisora Lukīno Viskonti 1963. gadā uzņemtā filma ar tādu pašu nosaukumu “Gepards”, ieguvusi “Zelta palmas zaru” prestižajā Kannu kinofestivālā.






Itālija, protams, nav iedomājama bez vīna un vīna kultūras, Tur par vīnu zina visu. Pavisam citādi ir pie mums- Latvijā. Šeit tikai retais māk atšķirt labu vīnu no slikta, pareizi nolasīt specifisko informāciju, kas norādīta uz etiķetes, pareizi atkorķēt pudeli un saliet glāzēs. Tāpat tikai neliela daļa no mums zina, cik svarīga loma ir pareizi izvēlētai vīna glāzei, nerunājot nemaz par vīnogu šķirņu atšķirībām, vīna darīšanu un faktoriem, kas ietekmē vīna garšu un kvalitāti.

Tas viss un vēl vairāk atrodams Valentīnas Grandānes – pieredzējušas un daudzu atzītas speciālistes grāmatā "vīns", kur autore, bez praktiskiem ieteikumiem, katru grāmatas nodaļu papildinājusi ar interesantiem vēsturiskiem faktiem un datiem, kas daudzējādā ziņā paskaidro tā vai cita vīna rašanās iemeslus un tradīcijas.

Šīs ir tikai dažas apgādā Jumava izdotās grāmatas, ar kuru palīdzību varam iejusties Itālijas saulainajās garšās, tradīcijās un kultūrā. Lai iepazītos ar citiem izdevumiem, kā arī pavadītu neaizmirstamu pēcpusdienu interesantās nodarbēs, iegūtu lieliskas balvas un nobaudītu itāļu gardumus, dodieties kopā ar visu ģimeni uz Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz martam apmeklētājiem atvērts no plkst. 10:00 līdz 16:30. Ieejas maksa: skolēniem 1,00 EUR, pensionāriem un studentiem – 2,00 EUR, pieaugušajiem – Ls 3,00 EUR.