Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Mēneša garumā Rīga 2014 mākslas projektā tiks meklēts pazudis zinātnieks

Redakcija
Redakcija

No 26.septembra līdz 27.oktobrim Latvijas Universitātes galvenās ēkas pagalmā (Raiņa bulvārī 19, Rīga) būs skatāms studijā „URGA” tapušais Rīga 2014 darbs „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?”. Ikviens interesents aicināts ienākt instalācijas telpā, lai noskaidrotu, kur pazuda zinātnieks un vai viņam izdevās izglābt latviešu tautumeitu.

Instalācijas pamatā ir stāsts par to, kā pēc neveiksmīga eksperimenta pazūd kāds zinātnieks, kurš nodevies neatļautām manipulācijām ar kvantu fiziku un dzīvības kodu. Mākslas projekts apvieno animāciju, spēlfilmu un instalāciju elementus un tā realizēšanā piedalās mākslinieks Aigars Bikše, kurators Viesturs Graždanovičs un literāts Māris Bērziņš.

Instalācija skatāma Latvijas Universitātes galvenās ēkas iekšpagalmā. Ieeja pa galveno ieeju, sekojot tālākām norādēm. Ieeja bezmaksas, katru dienu no plkst.11.00 līdz 18.00.

Mākslas darbs tapis, vēloties pievērst sabiedrības uzmanību zinātnes attīstības straujajam tempam un cilvēka vietai tajā. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros veidotā instalācija uzdod jautājumu „Kā mainīsies pasaule un vai mums tajā vēl būs vieta?”

Projekta pirmsākumi meklējami pirms pieciem gadiem, kad mākslinieks Aigars Bikše ilgāku laiku viesojās Japānā. Tieši tur tika izveidota animācijas galvenā daļa, bet citas mākslas darba daļas tapušas Hadronu lielajā paātrinātājā Šveicē un Latvijā Dziesmu svētku gājiena laikā. Hibrīdfilmā piedalās tādi populāri aktieri kā Andris Keišs, Madara Botmne un Juris Lisners.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.