Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Atpūties kopā ar ģimeni izstādē „Zooekspo 2014”

Redakcija
Redakcija

Starptautiskas suņu paklausības sacensības, kaķu šovi un ringi, atraktīvas suņu šķirņu demonstrācijas, jauno akrobātu priekšnesumi, jautrības stafetes bērniem, dažādas atrakcijas – tā ir tikai neliela daļa no visiem pasākumiem un atpūtas iespējām, kas būs izstādē “Zooekspo 2014” jau šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. novembrī, Ķīpsalā.

Iepazīsti mazos nerātņus seskus!
Mazie nerātņi – mājas seski jeb fretkas – ir ļoti ziņkārīgi un draiskulīgi, ar augstu intelektu apveltīti dzīvnieciņi, tādēļ nav brīnums, ka šobrīd mājas seski popularitātes ziņā jau ierindojas uzreiz aiz suņiem un kaķiem. 22. novembrī plkst. 15.15 un 23. novembrī plkst. 13.00 ikviens ir aicināts vērot sesku demonstrējumu „No sendienām līdz mūsdienām” un uzzināt ko vairāk par mazajiem nebēdņiem. Sesku rotaļas un graciozitāte vienaldzīgu neatstās nevienu!

Nāc un piedalies arī tu!
Par delfīnterapiju ir dzirdēts, bet vai esat dzirdējuši par kanisterapiju? Tā ir terapijas metode, kur „dakteris” ir speciāli piemeklēts, apmācīts un sertificēts suns. Izrādās, ka šī terapijas metode ir piemērota bērniem ar uzvedības traucējumiem, nopietnām psiholoģiskām traumām un cerebrālo trieku. Arī izstādē mazie apmeklētāji šos speciāli apmācītos suņus varēs samīļot un kopā ar tiem piedalīties jautrības stafetēs, kas notiks 22. novembrī plkst. 14.00.

Uzzini, ko spēj vispaklausīgākie suņi!
Suns ir ne tikai cilvēka draugs, bet arī pilnvērtīgs kompanjons, spēļu biedrs un sporta partneris – par to varēs pārliecināties ikviens, jo līdztekus profesionālajām suņu un kaķu izstādēm norisināsies arī starptautiskās sacensības suņu paklausībā. Par paklausīgākā suņa titulu sacentīsies suņi ne tikai no Latvijas, bet arī no ārvalstīm. Sacensības notiks abās izstādes dienās no plkst. 10.00 līdz 15.30.

Aizraujošus suņu paklausību demonstrējumus sniegs arī pieredzējuši kinologi ar saviem četrkājainajiem draugiem. Piemēram, Pētera Akimova apmācību skola 23. novembrī plkst. 14.45 demonstrēs „Ipo – paklausības virsotne”, bet 15.00 Ilzes Čuhnovas-Rancānes četrkājainie audzēkņi rādīs paraugdemonstrējumus “Paklausība mūzikas skaņās”. Bet cik paklausīgi un žigli ir ņiprie takši? To varēs noskaidrot takšu skriešanās sacensībās 22. novembrī plkst. 13.30.

Iepazīsti dažādas suņu šķirnes!
Kādu suni izvēlēties ģimenei ar bērniem, bet kādu – mierīgam pensionāru pārim? Vai ir suņi, kas ir piemēroti alerģiskiem cilvēkiem? Kā pareizi kopt suni? Šie un vēl daudzi citi jautājumi nomoka ikvienu, kad tiek domāts par četrkājainā drauga izvēli. Izstādē konsultācijas sniegs daudzi Latvijas Kinoloģiskajā federācijā esošie dažādu suņu šķirņu kinoloģisko klubu pārstāvji un varēs vērot atraktīvas suņu šķirņu prezentācijas –ņūfaundlendiešu, retrīveru, Rodēzijas ridžbeku suņu šķirņu demonstrējumus, kā arī dekoratīvo suņu šķirņu demonstrējumu „Kas dzīvo manā namiņā?”.

Kurš kļūs par labāko izstādes kaķi?
Arī kaķu mīļotājiem būs iespēja vērot vairākus interesantus kaķu šovus un ringus. Interesentus priecēs musturoto kaķu un pusgarspalvaino kaķu šovi, kā arī kaķēnu, junioru un pieaugušo kaķu ringi. Kaķu izstādes noslēguma konkursā – šova apmeklētāji varēs vērot pašus labākos šķirņu pārstāvjus, kas sacentīsies par izcilākā kaķa titulu. Gan lieli, gan mazi izstādes dalībnieki varēs ļauties fotografēšanās priekam un iemūžināt sevi kopā ar šiem graciozajiem dzīvniekiem.

Vēro mazos akrobātus un topošos cīņu meistarus!
Abās izstādes dienās plkst. 12.00 ar saviem virtuozajiem priekšnesumiem apmeklētājus priecēs Rīgas cirka studijas audzēkņi, kas rādīs vairākus aizraujošus priekšnesumus. Savukārt 23. novembrī plkst. 14.30 varēsit uzzināt ne tikai par austrumu suņu šķirnēm, bet arī vērot kungfu akadēmijas “Pansin” audzēkņu priekšnesumus.

Lēkā, cik tīk!
Lēkā, cik tīk, jo gan piepūšamās, gan citas atrakcijas Ķīpsalas hallē būs pieejamas bez papildu maksas! Bezbēdīgās lēkāšanas prieks būs pieejams pilnīgi visiem, jo „LGK atrakcijas” izstādes apmeklētājiem piedāvās dažādas atrakcijas gan pašiem mazākajiem bērniņiem, gan tīņiem un pat mammām un tētiem.

Kā zināms, 22. un 23. novembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde “Zooekspo 2014” – lielākā un mīļākā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde Baltijā. Ķīpsalā notiks profesionālās suņu un kaķu izstādes, būs arī visdažādāko mājdzīvnieku un eksotisko dzīvnieku ekspozīcija, kā arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija.

Norises vieta un laiks:
22. un 23. novembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļetes:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,00 EUR
Pieaugušajiem – 5,50 EUR
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm! Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu
Visas atrakcijas (telpās) BEZ MAKSAS!
Autostāvvieta – 3,00 EUR