Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Aprit 88 gadi kopš pirmajām sporta deju sacensībām Latvijā

Redakcija
Redakcija

Aprit 88 gadi kopš pirmajām sporta deju sacensībām Latvijā
Pirmie sacensību uzvarētāji

Tikai divi mēneši ir palikuši – gada nogalē Rīgā viesosies labākie sporta deju pāri no 40 pasaules valstīm un 4 kontinentiem. Par pirmssvētku tradīciju kļuvušais vērienīgais sporta deju festivāls Baltic Grand Prix šogad notiks jau 33. reizi un tajā piedalīsies vairāk nekā tūkstotis dejotāju pāru no Kanādas, Japānas, ASV, Honkongas, Singapūras, Taizemes, Austrālijas un citām pasaules valstīm.

Šogad festivāls būs īpašs, jo tas veltīts 88. gadadienai kopš pirmā deju turnīra Latvijā, kuru rīkoja Morics Grebzde. Tas notika 1926. gada oktobrī un zināmi pirmie godalgotie Latvijas dejotāju pāri: 1. godalgas ieguvēji Regine Libert un P.Ātrens, 2.godalga – Anna Beker un F.Šmidts, bet 3. – Helena Bāliņ un R.Boriss. („Jaunā Nedēļa”, Nr.35., 9.lpp., 22.10.1926).

Aizvadītajos gados Starptautiskais sporta deju festivāls Baltic Grand Prix ir kļuvis populārs tālu aiz Latvijas robežām un ir viens no pasaulē lielākajiem sporta deju festivāliem. Tā mērķis ir popularizēt dejas mākslu un dejas sportu kā kultūras dzīves sastāvdaļu. Jau 33 gadus skaisto deju pasauli aicina iepazīst festivāla organizators Aigars Svars: „Šajā sporta deju festivālā valda īpaša aura. Uz Baltic Grand Prix deju parketa ik gadu varam vērot visu vecuma grupu dejotājus – sākot no mazajiem iesācējiem, kuriem, iespējams, šīs ir pirmās sacensības, un beidzot ar pasaules labākajiem dejotāju pāriem, kas cīnās par pasaules čempionu titulu.”

20. un 21. decembrī notiks Pasaules čempionāts junioriem standartdejās, pirmo reizi Latvijas sporta deju vēsturē skatītājiem būs iespēja vērot Pasaules Super Grand Prix profesionāļiem standartdejās un aizraujošas pasaules atklātās reitinga sacensības Latīņamerikas dejās. Krāšņi tērpi, patiesas emocijas, neaizmirstami Boogie Woogie un Tango Argentino deju paraugdemonstrējumi un 13. Rīgas domes kausa izcīņa standartdejās – tas viss Starptautiskajā 33. Sporta deju festivālā Baltic Grand Prix 2014 no 19. līdz 21. decembrim izstāžu centrā Ķīpsala.

Starptautisko sporta deju festivālu Baltic Grand Prix 2014 rīko Deju centrs SPEKTRS sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, LR Izglītības un zinātnes ministriju, LSFP un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldi.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā