Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Gribi velosipēdu? Nāc uz izstādi „Atpūta un sports 2015” Ķīpsalā

Redakcija
Redakcija

Pavasaris ir klāt, un liela daļa velobraucēju no saviem braucamajiem jau notrausuši putekļus un izbraukuši ielās. Ja arī tu, lūkojoties pa garāmbraucošā autobusa vai tramvaja logu, vēlies pievienoties kuplajam velobraucēju pulkam, – nāc uz izstādi „Atpūta un sports 2015” Ķīpsalā, kur no 27. līdz 29. martam līdzās visdažādākajām aktīvās atpūtas un sporta precēm būs arī ļoti plašs velosipēdu piedāvājums.

„Velosipēdu iegādāties ir vienkārši, ja vien zini, kādam mērķim tas tev ir nepieciešams. Arī velosipēdi, tāpat kā apavi – sportam, ikdienai, svētkiem, ir paredzēti dažādām vajadzībām. Iesaku tos iegādāties specializētajos veikalos, nevis lielveikalos. Pat tad, ja cenas ziņā tie būs līdzīgi, veloveikalos piedāvātie braucamie noteikti būs kvalitatīvāki,” iesaka ekstrēmās velokomandas „Greentrials” vadītājs un pazīstamais velotriālists Jānis Lācis.

Velosipēdi ir modē, un to apliecina arī šo braucamrīku daudzveidīgais piedāvājums izstādē – šogad tas būs vēl plašāks nekā iepriekšējos gados. Brīvdienu, pilsētas, sporta, kalnu, pusaudžu un bērnu velosipēdus, elektrovelosipēdus un skrejriteņus, turklāt par pievilcīgām cenām, piedāvās veikali „Elkor”, „X-Sports”, „Simple Bike Store”, uzņēmumi „LGV Bikes”, „Provelo”, „Space Scooter” „Strider Baltic” un „Veloserviss”. Plašo velosipēdu klāstu papildinās arī dažādi aksesuāri – pīti un metāla grozi, dažādu krāsu pedāļi, zvaniņi un daudz kas cits.

Velosipēds, kas spīd tumsā!
Gribi būt stilīgs, paspīdēt un braukt droši?! Iespējams, tieši tev derēs jaunums ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā – Glow jeb tumsā spīdošs velosipēds. Eiropā nav daudz ražotāju, kas piedāvā tumsā spīdošus velosipēdus, taču viens no tiem pilnīgi noteikti būs pārstāvēts arī izstādē! Velosipēdu zīmols Pure Fix Cycles piedāvā velosipēdus ar naktī spīdošu krāsojumu, kas uzlādējas no saules gaismas un naktī spēj noturīgi spīdēt pāris stundas. Šos spīdošos brīnumus plašā klāstā gan bērniem, gan pieaugušajiem izstādē piedāvās „Simple Bike Store”.

Pilsētas modē fiksīši jeb velosipēdi ar vienu ātrumu
Jau pāris gadus pilsētas ielās aizvien biežāk ir manāmi ļoti vienkārši treka velosipēdi, kam nav pārnesumu un kas ir paredzēti braukšanai pa šoseju. Arī šogad šī modes tendence ir aktuāla, un fiksīši būs arī izstādē! Vienātruma velosipēds neprasa sarežģītu kopšanu un ir aprīkots ar tā saucamo Flip Flop rumbu. Vienā rumbas pusē ir brīvrumba tiem, kuri nevēlas izmantot velosipēdu kā fiksīti, bet otrā pusē ir zobrats, kas pēc uzbūves ir līdzīgs kā treka velosipēdiem. Pateicoties šim zobratam, pedāļi nepārstāj griezties līdzi, un, lai apturētu velosipēdu, ir nepieciešams to darīt ar kāju spēku. Apmainot Flip Flop ratu pusēm, var izvēlēties, kādā versijā velosipēdu lietot.

Pirmo reizi Baltijā un Skandināvijā – "Moustache Bikes" šosejas elektrovelosipēds
Elektrovelosipēds ir salīdzinoši jauns pārvietošanās līdzeklis, un tas būs īpaši noderīgs gan darba vajadzībām, gan atpūtas izbraucieniem. Tas ir ideāli piemērots velokurjeriem un citu profesiju pārstāvjiem, kuriem nav svarīgs pārvietošanās ātrums, bet gan iespēja pārvietoties ar iespējami mazāku fizisku piepūli un vienlaikus arī labi redzēt apkārt notiekošo.

„LGV Bikes” – oficiālais "Moustache Bikes" pārstāvis Latvijā – piedāvās plašu 2015. gadā Francijā ražotu elektrovelosipēdu kolekciju. Tostarp pirmoreiz tiks piedāvāts MTB klases velosipēds pusaudžiem "Samedi 27/9" (augumā no 130 cm), kā arī šosejas elektrovelosipēds „Dimanche 28 Speed”, kas ir aprīkots ar 350 W jaudīgu "Bosch" elektromotoru un, līdzīgi kā motorollers, spēj sasniegt ātrumu līdz 45 km/h, izmantojot elektropiedziņu. Pateicoties šiem parametriem, elektrovelosipēds ir jāreģistrē CSDD un tam tiek izsniegta numurzīme un tehniskā pase.

Pašiem mazākajiem – balansa riteņi
Ja arī savam mazajam zaķēnam lūko braucamo, kas būtu ideāli piemērots pirmo riteņbraukšanas prasmju apgūšanai, speciālisti iesaka iegādāties balansa jeb balansēšanas riteni. Pateicoties tam, bērni ļoti ātri un viegli iemācīsies kontrolēt līdzsvaru un ātrumu. Uzņēmums „Strider Baltic” par pievilcīgām izstādes cenām piedāvās pasaulē labi zināma zīmola „Strider” balansa riteņus. Šie funkcionālie, vieglie un ērtie braucamie, kam ir 28 cm zems sēdeklis, ir piemēroti bērniem pat no 18 mēnešu vecuma. Arī uzņēmuma „LGV Bikes” stendā būs iespēja aplūkot un iegādāties "Moustache Bikes" ražotos bērnu balasta riteņus „Mercredi 12”, kuri ir izstrādāti atbilstoši "Moustache Bikes" filozofijai un augstiem kvalitātes standartiem. Riteņa rāmis ir izgatavots no izturīga alumīnija materiāla, padarot to ļoti ergonomisku un vieglu, savukārt sēdekļa krāsu dažādība šo braucamo padara vēl pievilcīgāku.

Tas ir tikai neliels ieskats plašajā velosipēdu klāstā, ko piedāvā izstāde „Atpūta un sports 2015”!

Kā zināms, no 27. līdz 29. martam Ķīpsalā vienlaikus notiks četras izstādes„Atpūta un sports 2015”, „Medības un makšķerēšana 2015”, „Motocikls 2015” un „Baltic Boat Show 2015”, kas aktīvā un sportiskā gaisotnē aicinās apskatīt, uzzināt un izmēģināt visdažādākās preces aktīvai atpūtai un sportam, makšķerniekiem un medniekiem, jaunākos jahtu un motociklu modeļus, ieklausīties speciālistu ieteikumos un vērot daudzveidīgus sporta paraugdemonstrējumus un sacensības. Vairāk: Atpūta un Sports

Izstāžu darba laiks:

27., 28. martā 10.00–19.00
29. martā 10.00–17.00

Biļešu cenas:

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Pensionāriem, studentiem – 3,50 EUR
Bērniem no 8 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR

Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
Grupu apmeklējums (10+):
Studentu grupa – 3,00 EUR
Skolēnu grupa – 2,50 EUR
Autostāvvieta – 3,00 EUR

Uzmanību!
Pirmoreiz apmeklētāju ērtībai piedāvājam biļetes iegādāties arī internetā: www.bt1.lv/sports