Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Lielie Tēva dienas 2014 svētki Rīgā izvērtās par krāšņāko ūsu parādi

Redakcija
Redakcija

Par godu Tēva dienai aizvadītajā sestdienā, 13. septembrī, ģimeņu organizācija „Mammamuntetiem.lv” otro gadu pēc kārtas rīkoja gājienu un plašus svētkus Esplanādē, kopā pulcējot vairāk nekā 2000 apmeklētāju. Tā kā Tēva dienas simbolikā izmantotas ūsas, tās svētkos akcentētas visdažādākos veidos – ekskluzīvā gājiena dalībnieku kopbildē, neredzētos putu ūsu mākoņos, mākslinieces Elitas Patmalnieces gleznā un citādi.

Lielie Tēva dienas 2014 svētki Rīgā sākās ar pulcēšanos gājienam pie Brīvības pieminekļa, kur, muzicējot Zemessardzes orķestrim tā vadītāja Anda Kareļa virsvadībā, ikviens gājiena dalībnieks tika aicināts iesaistīties ekskluzīvā aktivitātē – piedalīties kopbildē, kas veidota ūsu formā.

„Ūsu bilde bija liels izaicinājums, taču rezultāts, manuprāt, krāšņs! Arī šī – kopbildes uzņemšana ar speciāli filmēšanai un fotografēšanai paredzētu radiovadāmu helikopteru – varētu kļūt par ikgadēju tradīciju, tāpat kā gājiens. Tādējādi varētu vērot, cik kuplākas ar katru gadu kļūst šīs ūsas. Šogad tajās apvienojās vairāk nekā 450 cilvēku,” par aizvadītā pasākuma aktivitātēm priecīga ir Tēva dienas svētku organizatore, „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Ūsu bildes kuratora lomu uzņēmās TV diktors Juris Šteinbergs, foto tapis sadarbībā ar „CinemAir” un „Colortime”.



Tāpat kā pērn, arī šogad Tēva dienas dalībnieki varēja rotāties ar dekoratīvām ūsām, ko pašrocīgi veidojuši „Mammamuntetiem.lv” darbinieki, kā arī piesaistītie brīvprātīgie palīgi. Ne viens vien pie „ūsām” ticis, arī pateicoties Rūjienas saldējumam, ko Tēva dienas viesi varēja baudīt bez maksas.

Vēl vienu pārsteigumu kā lielie, tā mazie piedzīvoja, gājienam ienākot kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, kur debesīs lidinājās putu mākoņu ūsas. Bērni no ūsu gatavošanas kastes, ko bija sagādājis uzņēmums „Bubble Clouds”, neatkāpās ne soli visas dienas garumā.



„Kurš var saskaitīt, cik tētu portreti ir Tēva dienas ūsu gleznā?” taujāja māksliniece Elita Patmalniece, kuras virsvadībā tapa lielo ūsu glezna, pilna ar spilgtiem tētu portretiem. Gleznas izmērs ir gandrīz četri metri platumā un vienu metru divdesmit centimetri augstumā. Elitai Patmalniecei talkā nāca viņas māsa, māksliniece Ilze Patmalniece, pēc kuras aplēsām uzgleznoti ne mazāk kā 33 porteri. Jautrus mirkļus māksliniecēm sagādāja kādi atraktīvi tēti, kas lūdza, lai Elita Patmalniece uzglezno viņiem ūsas uz sejas! Sacīts – darīts.



Arī mazajiem svinību apmeklētājiem gleznošanas plenērā bija iespēja zīmēt katram savu tēti. „Radošās darbnīcas apmeklētība bija tik liela, ka nespējām atvilkt elpu - darbnīcā tapa vairāk nekā 350 tētu zīmējumi,” teic plenēra atbildīgā un „Zīmulis un Ota” pārstāve Anete Baškevica.

„Šī gada Tēva dienas svētki kultūras vasarnīcā, manuprāt, izcēlās ar īpašām radošajām un sportiskajām aktivitātēm, kopsummā 25, kas ilga līdz pieciem vakarā – bērni negribēja doties mājup! Svētku laikā varēja ne vien iesaistīties dažādās sacensībās, bet arī gatavot dāvanas tētim. Piemēram, smilšu gleznas – trīs stundu laikā tika izkrāsotas 280 smilšu aplikācijas!” gandarīta par bērnu atsaucību ir I.Akmentiņa-Smildziņa.

Koša, krāsaina un garda izvērtās radošā darbnīca, kur torņus, tiltus un brīnišķīgas glezniņas varēja veidot no... Dobeles dzirnavnieka makaroniem! Kopumā tika radīti vairāk nekā 1000 dažādu darbu. Stiprinieku stafetē piedalījās ap 300 skrējēju, sacentās gan bērni savā starpā, gan arī bērni ar saviem tētiem un mammām.



Par ģimeņu organizāciju „Fonds Mammām un Tētiem” un portālu „Mammamuntetiem.lv”
Nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” ir ģimenes portāla „Mammamuntetiem.lv” komandas radīta organizācija, kas iniciē un īsteno dažādus sociālus projektus, tāpēc ir saņēmusi sabiedriskā labuma statusu. Organizācijas darbības primārie mērķi: Latvijas ģimeņu labklājības veicināšana un izglītošana, tai skaitā dzimstības palielināšana, ģimenes vērtību stiprināšana, rūpes par bērnu drošību.