Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Plāno uzstādīt rekordu zibakcijā "Apsveikums Latvijai"

Redakcija
Redakcija

Šo piektdien plāno uzstādīt rekordu ar visvairāk vienlaicīgi nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai dzimšanas dienā.
14.novembrī, plkst. 11.30 speciālā zibakcijā „Apsveikums Latvijai” plānots uzstādīt rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu, kuri vienlaicīgi apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot unikālo Morzes ābeci. Par projekta vēstnešiem kļuvuši Elīna un Vestards Šimkus, kas katru Morzes signālu pārvērtuši klavieru skaņās.

Zibakcijas speciālā aplikācijā www.apsveikumslatvijai.lv ikvienam būs jāatšifrē Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikums, ko viņš izvēlējies no vairāk nekā 400 Latvijas skolēnu iesūtītajiem novēlējumiem valstij.

”Apsveikums Latvijai” ir unikāls projekts pasaules mērogā, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiek, izmantojot Morzes ābeci. Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi, kas nemaz nav tik viegli izdarāms darbs. Veidojot projektu, bija svarīgi vienlaicīgi veicināt gan patriotismu par valsti, kurā dzīvojam, gan popularizēt inženierzinātnes. Projekta iniciators ir VAS „Elektronisko sakari”.

Projekts notiek divos posmos. Pirmajā posmā līdz 9.novembrim ikviens bija aicināts iesūtīt savu apsveikuma tekstu, kā arī iegūt iemaņas šifrēšanā ar Morzes ābeci. Otrajā posmā - 14.novembrī plkst.11.30 notiks zibakcija, kurā tiešraidē Morzes koda veidā atskaņos Valsts prezidenta Andra Bērziņa izvēlēto apsveikumu un ikviens varēs to atšifrēt, tādā veidā arī pats iesaistoties Latvijas apsveikšanā dzimšanas dienā. Visu novembri aplikācija darbosies un ikvienam būs iespēja nosūtīt savam draugam, radiniekam vai kolēģim savu īpašo apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā, kas būs kodēts ar Morzes kodu.

Projektā iesaistījušies arī Elīna un Vestards Šimkus, kas kļuvuši par „Apsveikums Latvijai” vēstnešiem un pārvērtuši Morzes kodu klavieru skaņās. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.

VAS ''Elektroniskie sakari'' pārvalda radiofrekvenču spektru, plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu un nosaka radiofrekvences piešķīrumus radioiekārtu darbībai, sniedz elektromagnētiskās saderības un numerācijas nodrošināšanas pakalpojumus, veic darbības radiotraucējumu novēršanai. "Elektronisko sakaru" speciālisti regulāri sadarbojas ar citu valstu sakaru administrācijām un piedalās nozares starptautisko institūciju un organizāciju darbā, kā arī lepojas ar starptautiska līmeņa ekspertiem, kas jau daudzus gadus nodrošina, lai katrs Latvijas radio, televīzijas, interneta un mobilo sakaru lietotājs tiktu pasargāts no sakaru traucējumiem.