Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Notiks starptautiska konference „Jaunrade un starpdisciplinārā sadarbība mākslā un amatniecībā”

Redakcija
Redakcija

No š.g.19. līdz 21.novembrim norisināsies starptautiska konference „Jaunrade un starpdisciplinārā sadarbība mākslā un amatniecībā”, kas papildinās Rīga 2014 izstādes „Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā” programmu un būs veltīta mākslas un amatniecības jautājumiem. Gan izstāde, kura atvērta Sv.Pētera baznīcā un būs apskatāma līdz 2015.gada 18.janvārim, gan konference notiek Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros. Konference notiks viesnīcā „Radi un draugi” (Mārstaļu ielā 3, Rīgā).Ieeja bez maksas. Konference tiešraidē būs skatāma Rīga 2014 kultūras portālā Rīga 2014

Konferencē uzstāsies deviņi starptautiskie mākslas un amatniecības speciālisti no Somijas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Francijas, Īrijas, Lietuvas un Itālijas. Latviju pārstāvēs mākslas zinātniece Helēna Demakova, dizainere Anita Grase, etnogrāfe Aija Jansone un profesors Jānis Zilgalvis. Eksperti dalīsies pieredzē un zināšanās par tradicionālo un laikmetīgo mūsdienu mākslā un amatniecībā, par kultūras mantojuma pārmantošanas un saglabāšanas pieredzi – tās pozitīvām un negatīvām tendencēm, par izaicinājumiem, jaunradi un starpdisciplināras sadarbības iespējām konkurētspējīgu mākslas un amatniecības darbu radīšanu mākslā, zinātnē, amatniecībā, uzņēmējdarbībā un citās jomās, kuru pirmsākums un iedvesmas avots meklējams tradicionālajā tautas vēsturē un kultūrā. Darba valodas konferencē – angļu un latviešu valoda. Sinhronā tulkošana tiks nodrošināta visām lekcijām un prezentācijām.

Līdz 2015.gada 18.janvārim Sv.Pēterabaznīcā ir skatāma Eiropas kultūras galvaspilsētasstarptautiskā izstāde „Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā”, kas atspoguļo mākslinieku, dizaineru un amatnieku darbus, kas ir iedvesmojušies no tradicionālām tēmām un motīviem. Seni, jauni, autentiski, ietekmējušies no citu tautu kultūrām, smalki un ne tik smalki darinājumi – tāds iražūro lietu spektrs izstādē.

Izstādē piedalās dažādu žanru mākslinieki, dizaineri, tautas lietišķās mākslas studiju meistari, amatnieki no 12 valstīm, to starpā, 25 starptautiskie autori no Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Bulgārijas, Anglijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Īrijas, Gruzijas un 81 autors no Latvijas.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.