Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Tiem, kam pāri 30

Redakcija
Redakcija

Kultūras centrs IĻĢUCIEMS atklāj jaunu tikšanās vietu tiem, kas vēlas iepazīties ne tikai virtuāli- kādā no interneta portāliem, bet gan klātienē. Deju vakari TIEM, KAM PĀRI TRĪSDESMIT ir topā pirms gadiem piecdesmit, šodien no jauna atgūstot savu vienreizības šarmu. Interneta laikmets dzīvi padarījis bezpersonisku, mēs nereti pat nepazīstam savus draugus un draugu draugus, bet nekas nevar atsvērt personīgas tikšanās sociālo un emocionāli pozitīvo ietekmi uz mūsu dzīvi .

Deju vakaru ideja TIEM, KAM PĀRI 30 pieder Kultūras centra IĻĢUCIEMS komandai. Tie nav deju vakari tīņiem, bet tikšanās vieta pieaugušajiem, kas vēlas iepazīties un padejot. Mēs esam aizmirsuši, ka arī pieauguši cilvēki labprāt iepazīstas, labprāt kopā pavada laiku un labprāt padejo. Kultūras centrs IĻĢUCIEMS aicina uz deju vakariem, jo tie izpelnījušies lielu publikas atsaucību. Rīdzinieki labprāt apmeklē mūsu vakarus, tajos valda klasiskas dejas zāles tradīcijas un šis tik saistošais iepazīšanās noslēpums klātienē, uzsver rīkotāji.

Publiski pieejamas deju zāles šarms mūsdienās iekaro ne tikai Rīgas, bet arī Berlīnes, Parīzes un Madrides iedzīvotāju sirdis . Berlīnes fenomens visspilgtāk atklāj šodienas cilvēka nostaļģiju pēc klasiskajām balles dejām iecienītajā deju un koncertu zālē Klaerchens Ballsaal, kur dejas notiek telpā, kas pēdējo reizi remontēta 1952. gadā , saglabājot sienās un spoguļu velvēs pēdēja pasaules kara šāviņu pēdas.

Maija Alksnīte (32) ir viena no uzticamākajām Iļģuciema dejas vakaru TIEM, KAM PĀRI TRĪSDESMIT apmeklētājām: Man patīk dejot, tās ir tās retās reizes, kad vīrs un bērni iztiek bez manis, lai varu padejot. Deju vakaros satieku jaunus paziņas un draugus, bet galvenais- tur var tā īsti izdejoties.

Jānis Bērziņš (41), tālbraucējšoferis, apmeklē deju vakarus Iļģuciemā, lai iepazītos: Man tā dejošana ir otrajā plānā, parasti jau vienmēr esmu ceļā. Sieva strādā uz kuģa un mājās arī ir reti, bet man vajag ar kādu parunāt . Cik tad var viens pats ar sevi?

Instrumentālās grupas A 15 repertuārā galvenokārt - deju mūzika; valsis, tango, tvists, čarlstons un rokenrols. Mūziķi atzīst, ka spēlēt dejās ir interesanti, jo galvenais šeit nav muzikālais solo sniegums, bet gan noskaņa, kas ļauj dejotājiem iepazīties, uzrunājot partneri dejas valodā, un tā var pastāstīt par dejotājiem daudz jauna.

13. aprīlī 19.00 Deju vakars TIEM, KAM PĀRI 30
Deju mūziku No valša līdz rokam spēlē instrumentālā grupa A-15

No 19.00 ieejas maksa Ls 2.00 Ls; no 21.00 –Ls 3.00

Darbojas bufete.

centrs IĻĢUCIEMS Lidoņu ielā 27, ar 25 trolejbusu līdz pieturai Tirdzniecības centrs.