Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


“Garā pupa” izsludina pieteikšanos bezmaksas ekskursijām Rīgā

Redakcija
Redakcija

Bērnu kultūras projekts “Garā pupa” aicina pieteikties bezmaksas kultūrizglītojošām ekskursijām, kas reģionu maznodrošinātajiem bērniem piedāvā iespēju iepazīties ar Rīgu un tās dāvātajām kultūras iespējām. Pieteikties ekskursijām aicinātas Latvijas reģionu skolas un pašvaldības, sadarbojoties ar vietējo sociālo dienestu.

Biedrības “Ascendum” bērnu kultūras projekts “Garā pupa” šoruden sāks jau sesto sezonu. Projekta mērķis ir nodrošināt bērniem pieeju kultūrai un atgādināt sabiedrībai par kultūras nozīmi personības un domātspējas attīstīšanā. Par projekta galveno aktivitāti ir kļuvusi bezmaksas ekskursiju organizēšana Rīgā, iesaistot reģionu mazturīgos bērnus kultūras procesos. Šajā sezonā papildus ierasto teātru un muzeju apmeklējumiem ekskursantiem būs iespēja iepazīties arī ar jaunuzcelto Gaismas pili. Pilnībā tiks segti visi ar ekskursiju saistītie izdevumi, pašvaldībām nepieciešams segt tikai transporta izdevumus.

Biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce stāsta: “Bērnu ikdiena bieži mēdz paiet vienā un tajā pašā vidē. Viņi dzīvo un mācās savā novadā un pagastā, kas ir pierasts un pazīstams. Mūsu mērķis ir paplašināt bērnu redzesloku un palīdzēt „izrauties” bērniem no ikdienas rutīnas, ļaut iepazīt jaunus apvāršņus un vidi. Mēs ceram, ka, aizbraucot mājās, bērni būs guvuši jaunu iedvesmu, pozitīvas emocijas un viņu nākotnes sapņi kļūs aizvien drosmīgāki un zinātkāre pēc jaunā – lielāka. Līdz šim ekskursijās esam atveduši gandrīz 3000 bērnus, un saņemam tikai pozitīvas atsauksmes.”

Ekskursiju pieteikumus un papildu informāciju iespējams saņemt, atrakstot uz e-pastu zane@ascenudm.lv. Neskaidrību gadījumā zvanīt 28696981.