Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Svētdien Rīgā notiks velorollinga karnevāls un sacensības

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 31.augustā, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros Uzvaras laukuma trasē (Uzvaras bulvārī 15, Rīgā) norisināsies Rīgas velorollinga karnevāls un sacensības. Velorollinga karnevāla un sacensību sākums plkst.11:00. Ieeja bez maksas.

Velorollings ir ziemas skijoringam radniecīgs sporta veids, kas apvieno riteņbraukšanas, skriteļošanas un skeitošanas elementus. Svarīgākie šī sporta atribūti ir no 2 līdz 3 metru gara kontaktvirve, kas savieno riteni ar skriteļslidotāju vai skeitotāju. Kā drošības ekipējums ir nepieciešama ķivere, kā arī elkoņu un ceļgalu sargi.

Pasākuma demokrātiskais raksturs nodrošina dalības iespēju katram skrituļslidu vai skrituļdēļa vadītājam kopā ar draugu – velopilotu, ņemot līdzi līdz trīs metrus garu kontaktsasaiti, jo tiešs kontakts abu apkalpes dalībnieku starpā nav atļauts. Līdzbraucējiem ieteicamas veloķiveres un apģērba vai aizsargu segti ceļgali un elkoņi. 500 metrīgais trases aplis būs jāveic vairākas reizes atkarībā no ekipāžu klases. Karnevāla programmā savukārt notiks gan masku parādes braucieni, gan konkurss. Šogad pirmo reizi būs vērojama arī pilnīgi jauna apkalpju klase ar elektrodivriteņu pilotiem, kuru ātrums un iespējas sāk līdzināties motocikliem. Dalībnieku vecums nav ierobežots.

Velorollinga organizatori, Tehniskās jaunrades nams „Annas 2” cer, ka šis sporta veids bagātinās tradicionālo tautas velosacensību kultūras pieredzi, kā arī veicinās bērnu un jauniešu lietderīgu atpūtu brīvajā laikā.

Ar sacensību nolikumu ir iespējams iepazīties šeit: ritenvasara.lv

Ar velorollingu var nodarboties gan lieli, gan mazi, ko 31.augusta sacensībās apliecinās vairākas populāras ekipāžas, pārstāvot Raitgaru, Valdbergu, Klismetu, Godiņu un citas ģimenes visdažādākajā velopilotu vecumā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Pateicoties Lattelecom izvērstajam bezmaksas WiFi tīklam, Rīga kļuvusi par Eiropas bezmaksas bezvadu interneta galvaspilsētu. Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcās, 165 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās.