Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Redakcija
Redakcija

Jūnija sākumā ar daudzkrāsainu pasākumu programmu Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Koncerti un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, jaunatklātajās kulturtelpās “Stropi”, pilsētas centrā, Pļavniekos, Spīķeru kvartālā un Pārdaugavā.

Jau ceturtdien, 1. jūnijā, bērniem veltīti pasākumi “Krāsainās rotaļas” notiks abās jaunatvērtajās kultūrtelpās “Stropi”. Mežaparkā, Jančevska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā, pie jaunās kultūras telpas bērni varēs klausīties koncertu un piedalīties veiklības atrakcijās “Mazais stiprinieks”, kā arī darboties radošajās darbnīcās un iet rotaļās. Tikpat daudzveidīga programma bērniem sarūpēta arī otrā jaunajā kultūrtelpā Ķengaragā pie Mazjumpravas muižas.

Šajā dienā bērni ar vecākiem un vecvecākiem gaidīti arī Spīķeru kvartālā, kur risināsies festivāls “Radi un iedvesmojies”. Tajā darbosies izzinošas un attīstošas darbnīcas, būs spēles kopā ar animācijas studiju, koncerts, uzvedums, zinātniskā teātra un zīmējumu teātra izrādes. Savukārt kultūras centrā “Imanta” bērni varēs uzzināt, kā top lelles un leļļu filmas, apskatīt pazīstamus tēlus no leļļu izrādēm, kā arī noskatīties animācijas filmu un apmeklēt “Drošības Skoliņu”.

Sestdien, 3. jūnijā, bērnus aicina uz festivālu “Dari pats”, kas notiks Kalnciema kvartālā. Festivāla apmeklētāji varēs piedalīties grāmatas atvēršanas svētkos un garās pupas stādīšanas darbnīcā, apskatīties izstādi un spēlēt galda spēles, kā arī iesaistīties diskusijā un klausīties koncertu. Bolderājā bērni ielūgti uz Dārza svētkiem Stūrmaņu ielā, kur būs svētku kinozāle, darbosies radošās darbnīcas ar iespēju izgatavot improvizētus mūzikas instrumentus, ziedus un kartiņas. Dārza svētkos muzicēs jauniešu mūzikas grupas un solisti. Savukārt Dzegužkalnā šajā dienā būs koncerts “Saules bērni”, kur uzstāsies deju kolektīvi un bērnu vokālais ansamblis. Līdztekus koncertam apmeklētāji varēs darboties dažādās radošajās darbnīcās. Sestdien ģimenes kopā ar bērniem gaidītas arī Esplanādē, kur notiks drošības festivāls “Piedzīvojumu vasara”.

Jau gadiem ilga ir Bērnu svētku svinēšanas tradīcija Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, kur arī šogad, 4. jūnijā notiks pasākums “Satiksimies brīnummežā!”. Sarīkojuma laikā būs koncerts, radošas darbnīcas, sportiskas aktivitātes, grāmatu maiņas punkts un ekskursijas pils telpās.

Svētdien bērniem kopā ar vecākiem un draugiem būs iespēja piedalīties stafetēs, risināt prāta spēles un iesaistīties dažādās aktivitātēs Pļavnieku parkā, kur notiks pasākums “Mazā stiprinieka piedzīvojumi”. Šajā dienā ikviens gaidīts Kultūras centra “Ritums” filiālē, Ieriķu ielā 43A, kur būs pasākums “Brīnumzemes piedzīvojumi”, kā arī pasākumā “Bērnu diena Mazajā ģildē”, kur līdz ar koncertu bērniem būs iespēja radoši izpausties un darboties. Arī izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa” gaida ciemos bērnus, kuriem ir vēlme piedalīties radošajā māla darbnīcā.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ar pasākumu programmu var iepazīties tīmekļa vietnē kultura.riga.lv - Jaunumi .

     [+] [-]

, 2017-05-31 11:43, pirms 7 gadiem
Make naudu tiešsaistē

clixsense.com