Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Aizraujoša pasākumu programma Bērnu dienā Spīķeros 31.maijā

Redakcija
Redakcija

31.maijā no plkst.11:00 līdz plkst.17:00 Spīķeru kvartāls aicina lielus un mazus uz bērnu dienas svētkiem. Bērnu dienā Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par aizraujošu piedzīvojumu kopumu, kas apvienos četrus aktivitāšu blokus: aizraujošu skatuves programmu, radošās darbnīcas, sportiskas aktivitātes un īpašu bērnu lietu tirdziņu.

Mazos svētku viesus Spīķeros sagaidīs lieliska skatuves programma, kurā Dirty Deal Teatro aicinās skatītājus uz izrādi „Mākoņi” Paulas Pļavnieces režijā, piedaloties aktieriem Andrejam Možeiko un Artūram Putniņam. Izrādē aktieri veiks dažādus fizikālus un mākslinieciskus eksperimentus, lai bērniem saprotamā veidā izstāstītu un parādītu, cik skaistā pasaulē dzīvojam.

Tāpat skatuves programmā būs arī bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies interneta žurnāla „Satori.lv” autori: Inga Gaile, Ērika Bērziņa, Inga Žolude, Ieva Melgalve, Kārlis Vērdiņš, kā arī „Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Pēcpusdienā bērni tiks iepazīstināti ar igauņu rakstnieces Aino Pervikas grāmatu “Prezidents”. Uzzināsim, kāds prezidents piestāv nelielai valstij pie Baltijas jūras, tiksimies ar dažu citu valstu pārstāvjiem, sarīkosim putnu un zvēru prezidenta vēlēšanas, zīmēsim prezidentu un viņu suņu portretus un pašportretus, un sveiksim prezidentu ar kopīgu dziesmu. Piedalīsies grāmatas tulkotāja Maima Grīnberga un redaktore Inese Zandere.

Paralēli skatuves programmai Spīķeru kvartālā visas dienas garumā norisināsies dažādas radošās darbnīcas, kurās bērni varēs radoši izpausties zīmējot, radot paši savus dzejoļus, no vecām radot jaunas lietas, spēlējot galda spēles, veidojot floristikas dekorus, klausoties dzejā un prozā, veidojot putnu mājiņas u.c.

Pasākumā būs arī sportiskas aktivitātes visai ģimenei, kuras izpildot varēs tikt pie jaukām piemiņas balvām. Savukārt Spīķeru pagalmā visas dienas garumā apmeklētāji aicināti iegriezties bērnu lietu tirdziņā, kura moto – „dabīgais bērniem”, piedāvājot koka un citu dabīgu materiālu rotaļlietas, Latvijā radītu apģērbu bērniem, veselīgas uzkodas un citas jaukas lietas.

Pasākums „Bērnu diena Spīķeros” norisināsies Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 10. Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.