Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Rīgas mākslas telpā notiks sniega un ledus radošās darbnīcas

Redakcija
Redakcija

27. decembrī pulksten 12.00 un 16.00, un 28. decembrī pulksten 16.00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” (Kungu ielā 3) notiks sniega un ledus radošās darbnīcas, kurās apmeklētāji aicināti veikt novērojumus un eksperimentus, ka arī veidot ledus vitrāžas un piekariņus. Darbnīcas vadīs Kenzo Kanda, Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzeja direktors. Tās notiek izstādes “Sniega kristāli. Elektriskās dzirksteles” ietvaros, kas skatītājiem pieejama līdz 2017. gada 19. janvārim. Ieeja darbnīcās bez maksas.

Darbnīcas sniegs iespēju vērot tuvplānā noslēpumaino sniega un ledus pasauli, iesaistīties sniega kristālu audzēšanā plastikāta pudelēs un veidot vitrāžas un ledus piekariņus. Sniega un ledus eksperts Kenzo Kanda stāstīs par sniega pētnieku Ukičiro Nakaju, rādīs Tindāla figūras, kas atklājas ledus gabalā, un saldējuma vitrīnā demonstrēs dimanta putekļus.

Šī ir jau otrā reize, kad Kenzo Kanda veic eksperimentus un demonstrējumus Rīgā. Pirmo reizi tas notika pirms 11 gadiem Latvijas Dabas muzejā, kur norisinājās izstāde “Sarunas ar sniegu un ledu – novērošana/iztēle mākslā un zinātnē”, kas bija veltīta sniegam un ledum zinātnē un mākslā, kā arī japāņu dabaspētniekam Ukičiro Nakajam.
Izstāde “Sniega kristāli. Elektriskās dzirksteles” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notiek ar Japānas fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu, kā arī ar Japānas vēstniecības, Saporo Radošās pilsētas Starptautiskā mākslas festivāla rīcības komitejas, Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzeja, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības un Rūjienas saldējuma atbalstu. Izstādi organizē Mākslas menedžmenta un informācijas centrs sadarbībā ar Kagas pilsētu un Nakajas Ukičiro fondu.