Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Tirgus, koncerts un darbnīca bērniem “Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana” 2. septembrī

Redakcija
Redakcija

Rudens mūs jau sveicina, tāpēc 2. septembrī Kalnciema kvartāla tirgū no plkst. 10.00 līdz 16.00 amatnieki un zemnieki cienās ar aktuālajām dabas delikatesēm. Bērni aicināti uz biedrības “homo ecos” darbnīcu “Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana” no plkst. 11.00 līdz 15.00. Tirgus apmeklētājus priecēs Āgenskalna deju skolas “Vendija” koncerts.

Zemnieki seko līdzi rudens aktualitātēm, un tirgus klāstu papildina Latvijā ražotas melones un arbūzi. Tāpat uz tirgu ripos ķirbji, dažāda izmēra un krāsas. Ābolu laiks ir pilnā plaukumā, kas valdzinās tirgus apmeklētājus ar savu tik ļoti rudenim piestāvošo smaržu. Amatnieku iztēlei nav robežu, tāpēc varēs atrast gan siltu rudens jaku, gan dāvanas mīļajiem.

Programma:

No plkst. 11.00 līdz 15.00 darbnīca bērniem "Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana"
Skolas laiks ir klāt un viens no pirmajiem mājas darbiem bērniem un vecākiem ir grāmatu vākošana. Biedrība "homo ecos" aicina nepirkt jaunus plastmasas vāciņus, bet gan gatavot tos pašiem!
Darbnīcā dalībnieki iemācīsies gatavot individuālus grāmatu vākus no tā, ko var atrast mājās: tapešu un auduma atgriezumiem, iepirkumu maisiņiem (papīra un plastmasas). Noformēšanai izmantos vecus žurnālus un kalendārus. Šādi vākotām grāmatām būs cita vērtība. Darbnīcā būs pieejami visi materiāli, bet droši var ņemt līdzi arī sev tīkama dizaina materiālus vākošanai un/vai dekorēšanai. Un neaizmirstiet grāmatas!
Darbnīcu rīko Kalnciema kvartāls sadarbībā ar biedrību “homo ecos”, pateicoties Rīgas domes atbalstam.

Plkst. 11.00 un 12.30 Āgenskalna deju studijas “Vendija” koncerts
Deju studija “Vendija” piedāvā bērniem plašu klāstu ar deju nodarbībām, pat akrobātiku un capoeiru. Jau kopš 2013. gada studija piedalās dažādos starptautiskos konkursos, kuros izcīna ļoti augstus rezultātus. 2. septembrī viņi ir sagatavojuši īpašu koncerta programmu Kalnciema kvartāla tirgus apmeklētājiem.