Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Konkurss “Ceļojums uz operu” šogad veltīts latviešu operas simtgadei

Redakcija
Redakcija

Lai veicinātu jauniešu interesi par operas mākslu, jau piekto gadu VSIA „Latvijas Nacionālā opera un balets” organizē konkursu „Ceļojums uz operu”. 9.-12. klašu skolēni ir aicināti ielūkoties dažās latviešu operas vēstures lappusēs un līdz 7. maijam piedalīties viktorīnā “LATVIEŠU OPERAI 100”!

Šogad Latvijas Nacionālā opera kopā ar vēl 22 valstīm un 76 operu namiem piedalās Eiropas Operas dienās un atzīmē Eiropas Kultūras mantojuma gadu, kas zīmīgi sakrīt ar diviem lieliem notikumiem: Latvijas valsts simtgadi un Latvijas Nacionālās operas trupas 100. jubileju.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas skolēnu interesi un vairot zināšanas par Latvijas Nacionālo operu, operas mākslu un Rīgas Operas festivālu, kura pirmā nedēļa šogad veltīta mūsdienu latviešu operai, izrādot Ērika Ešenvalda “Iemūrētos”, Andra Dzenīša “Dauku”, Zigmara Liepiņa “Turaida Rozi” un Artura Maskata “Valentīnu”.

Pareizo atbilžu autoriem 8. maijā būs iespēja laimēt 30 ielūgumus 2 personām uz kādu no latviešu operām Rīgas Operas festivālā.

Konkursa viktorīna pieejama šeit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNuYQ4b3URX_ak0wDTJ243vob0e1OrQiGD0F9l9kEZIoak1w/viewform

Konkurss „Ceļojums uz operu” risinās jau piekto reizi. Iepriekšējos gados tas guva lielu atsaucību, aptverot dalībniekus no visas Latvijas.