Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


24. septembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība sākumskolas audzēkņiem “Pļavā un mežā”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 24. septembrī, plkst. 12.00, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāžu zālē notiks nodarbība ģimenēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem “Pļavā un mežā”.

Kurus pļavas augus var lietot uzturā, kuri noder tējām vai pirtsslotām, ar kuriem reiz krāsoja dzijas, bet kurus labāk atstāt pļavā? Ko noderīgu var atrast mežā? Ko par Latvijas dabu, tās augiem, kā arī darbiem pļavā apmeklētāji varēja uzzināt vērienīgajā “Latviešu Etnogrāfiskajā izstādē”?

Atbildes uz šiem jautājumiem varēs rast nodarbībā, kurā būs apskatāma gan izstāde “Versija – latvieši: 1896. gada latviešu Etnogrāfiskā izstāde”, gan tās muzeja zāles, kurās atspoguļots latviešu zemnieku tradicionālais dzīvesveids. Pēc ekskursijas bērniem piedāvās lasīt latviešu tautas pasakas vai salikt pareizā secībā tautasdziesmas rindas; minēt mīklas un iet rotaļās.

Nodarbības izskaņā dalībniekiem būs iespēja pagatavot 19. gadsimta ganiņu rotaļlietu, izkrāsot zīmējumus ar pļavas puķēm un meža veltēm.

Nākamās nodarbības – “Lauku sētā” un “Tradicionālie Ziemassvētku rotājumi” notiks 29. oktobrī un 26. novembrī.