Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


BĒRNU RĪTS “VASARAS IZGRIEZUMI” kopā ar mākslinieci Ilzi Aulmani Raiņa un Aspazijas mājā

Redakcija
Redakcija

22. jūlijā plkst. 11.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, notiks bērniem veltīts pasākums, kurā būs iespēja uzzināt par Raiņa herbāriju, lasīt Raiņa un Aspazijas dzeju par augiem un, izmantojot augu ēnas, izveidot plakātu “šai dienai, šim mirklim”. Īpaši aicināti pirmsskolas un sākumskolas pirmo klašu bērni.

....................................................................................................................................................................................................................

Pasākumu vadīs muzeja speciāliste Dora Pauzere un māksliniece Ilze Aulmane.

Raiņa plašajā interešu lokā nozīmīgu vietu ieņem dabas zinības, tai skaitā – interese par augu valsti. Vairāk nekā piecdesmit dažādu augu sugu paraugi sakārtoti savdabīgā herbārijā. Starp Aspazijas un Raiņa personīgās bibliotēkas grāmatu lappusēm joprojām glabājas tur ieliktie ziedi un lapas, kas vēstī par sen pagājušām vasarām, garām pastaigām pa pļavām un mežiem, zinātkāru, uzmanīgu raudzīšanos dabā.

Ilze Aulmane ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozari un pašlaik strādā Ogres Mākslas skolā, kur māca zīmēt, gleznot, burtu mācību, kā arī vada pusaudžu un pieaugušo studiju. Veido gan pasūtījuma, gan savus radošos darbus.

Izstādē VASARAS IZGRIEZUMI redzami Ilzes Aulmanes darbi, kas veidoti dažādās tehnikās un kuros izmantoti augu motīvi un ēnu spēles. Darbi aicina aizdomāties par tādiem jēdzieniem kā “pabeigtība”, “vienkāršība” un “pilnība”, tie aicina neatteikties no rotaļīguma.

Ilzes Aulmanes izstāde “Vasaras izgriezumi” skatāma no 5. jūlija līdz 29. augustam.

Ieeja ģimenēm ar bērniem: 3 EUR