Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Svētdien Esplanādē notiks Rīgas Bebra ballīte un Lielo leļļu un talismanu svētki

Redakcija
Redakcija

Svētdien Esplanādē notiks Rīgas Bebra ballīte un Lielo leļļu un talismanu svētki
Foto: Kaspars Garda

Pēc ilgākām pārdomām un meditācijas, Rīgas Bebrs ir nolēmis svētdien, 17.augustā, Esplanādē sarīkot kārtīgu svētdienas ballīti. Pasākumā pl.11.00 paredzēts atklāt bērnu restorānu ar garajām brokastīm, īpašu ēdienkarti bērniem un multenēm, darbosies Bebra bērnības mīļāko spēļu parks, Bebra diskotēka, foto stūrītis un citas izdarības. Plkst. 13.00 Esplanādē notiks Lielo leļļu un talismanu gājiena lielā talismanu deja.

Talismanu deja būs līdz šim neredzēts priekšnesums, jo Rīgas bebrs uz Esplanādi aicinājis visus Lielo leļļu un talismanu svētku dalībniekus, lai vienotos ar tiem kopīgā dejā.

„Lai arī kā tas būtu, es nenoliedzami esmu talismans. Ņemot vērā, ka šie būs mani pirmie Lielo leļļu un talismanu svētki, vēlos to atzīmēt, tāpēc kopā ar citiem talismaniem taisos dejot Esplanādē,” skaidro Bebrs. „Nekas tāds vēl nav redzēts, un tādēļ man tas jāizdara,” par savu motivāciju ir iepriecināts Bebrs. Līdz šim Rīgas bebrs bijis aktīvs sociālo kontu lietotājs, rīkojis dažādus pasākumus Rīgā, meklējis garšīgāko koku un dejojis kopā ar „Rīgas Ziemošanās” apmeklētājiem, bet kopā ar citiem talismaniem Bebrs dejojis vēl nav nekad.

Jau ziņots, ka Lielie leļļu un talismanu svētki sāksies Vērmanes dārzā plkst.12.00 ar lielo leļļu parādi uz Vērmanes dārza skatuves. Pēc parādes lielās lelles un talismani kopā ar bērniem dosies gājienā uz Esplanādi, kur Rīgas Bebra vadībā plkst.13.00 norisināsies lielo leļļu un talismanu deja. Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11.novembra krastmalu, kur no plkst.14.00 notiks fotografēšanās un balsošana par titula „Latvijas gada talismans 2014” ieguvēju. Plkst.15.10 tiks paziņoti balsojuma rezultāti un noskaidrots titula ieguvējs.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem.

Lielo leļļu un talismanu svētkus organizē pasākumu operators „UNTITLED pasākums”, atbalsta Rīgas dome.

Programma publicēta arī „Esplanādes 2014” programma Kultūras vasarnīcas aktualitātes facebook.com www.twitter.com/vasarnica2014