Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Vēsturisku deju izrāde bērniem “ Ērkšķrozītes sapnis”

Redakcija
Redakcija

Jau 8. oktobrī Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks vēsturisko deju izrāde pasaka bērniem “ Ērkšķrozītes sapnis”.

Iestudējumu gatavo jauna, radoša un profesionāla komanda baroka deju speciālisti Stella Upaciere un Jānis Bautra. Izrādē piedalās Latvijas Nacionālās Operas un Baleta mākslinieki: Alise Prudāne, Anna Russke un Kristaps Jaunžeikars, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. Par muzikālo pavadījumu gādā DD orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Vizuālais noformējums māksliniece Kristiāna Dimitere. Pasaku stāstīs Kaspars Upaciers.

Šo izrādi var saukt par vēsturisku ne tikai izmantoto deju dēļ (to pamatā ir autentiski baroka laika deju pieraksti un izpildījuma tehnika), bet arī tādēļ, ka Latvijā vēl nav bijis iestudēts baroka deju uzvedums tikai bērniem. Jaunā dejotāju un horeogrāfu paaudze sevi piesaka ar jaunām zināšanām, pieredzi un interesi strādāt. Stellas Upacieres un Jāņa Bautras dejotprasmi skatītāji ar ovācijām ir novērtējuši vairākos projektos, sadarbībā ar Māri Kupču un senās mūzikas orķestri “Collegium Musicum Riga”.

“Ērkšķrozītes sapnis” sniegs unikālu iespēju jaunajiem skatītājiem izdzīvot baroka laikmetu caur Lulli svinīgo mūziku, krāšņiem tērpiem un smalkiem deju soļiem. Izrādes pamatā ir brāļu Grimmu pasaka “Ērkšķrozīte”.

Uz tikšanos izrādē!

Biļetes: www.bilesuparadize.lv