Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību “Stāsti par rotaļlietām”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību “Stāsti par rotaļlietām”
foto: Roberts Kaniņš, LNVM

Līdz ar rudens atnākšanu Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāk cikla „Muzejs ģimenei” nodarbības – 17. septembrī plkst. 12.00 Brīvības bulvārī 32, Rīgā, notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Stāsti par rotaļlietām".

Mazie apmeklētāji uzzinās, ka muzeja krājumā starp daudzām senām vēstures liecībām glabājas arī dažādu laiku rotaļlietas, ar kurām var ne vien spēlēties, bet caur kurām iespējams uzzināt arī par cilvēku dzīvi agrākos laikos. Varēs iepazīt rotaļlietas, kuras izgatavotas no dabas materiāliem – piemēram, izmēģināt kaula rūcekni.

Paijas, kuras izgatavotas pirms 100 gadiem, tiks salīdzinātas ar rotaļlietām, kuras bērnu sirdis priecējušas ne tik senā pagātnē – ar koka zirdziņu, ar lāci, kas pagatavots no aitas vilnas, ar lellēm no porcelāna, auduma vai plastmasas.Būs apskatāms uzvelkamais klauns, robotiņš, leļļu mēbeles, dažādas mīkstās rotaļlietas un grāmatu varoņi, kas iemiesoti dažādos materiālos.

Nodarbības vadītāja LNVM muzejpedagoģe Santa Cerbule stāstīs arī par mūsdienu bērnu iecienītiem rotaļu tēliem – balto kaķu meiteni Hello Kitty, lelli Bārbiju, Lego klucīšiem u.c. Mazie apmeklētāji tiks aicināti arī izpildīt nelielu uzdevumu – salīdzināt redzēto ar izdalītajām attēlu kartītēm. Būs iespēja likt puzles, bet prātu varēs asināt, pildot dažādus uzdevumus sagatavotajās darba lapās.

Bērni, nākot uz muzeju, aicināti līdz ņemt savu mīļāko rotaļlietu, lai to varētu iepazīstināt ar kādu muzeja krājumā dzīvojošu rotaļlietu.

Vecāki aicināti fotografēt un filmēt!

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību pasākumā 4 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.