Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Jauna grāmata bērniem - "Cekulaina zīle dzied..."

Redakcija
Redakcija

Izdevniecība Pētergailis turpina svinēt savu 25 gadu jubileju, dāvinot saviem lasītājiem jaunu bērnu grāmatu “Cekulaina zīle dzied...”.

Grāmatas autori ir radošais tandēms: Juris Zvirgzdiņš un Inguna Cepīte, ilustrācijas zīmēja Ilze Ramane. Grāmata interesantā un aizraujošā veidā mazajiem lasītājiem atklāj Rīgas vēsturi un tās nozīmīgākos faktus.

Atcerēties un izprast Rīgas vēstures sarežgītos un interesantos līkločus mazajam lasītājam palīdzēs izteiksmīgās ilustrācijas un galvenie grāmatas varoņi:divas zīlītes - Mazā Zīle (mazmeita) un Vecā Zīle (vecmāmiņa), kuru savstarpējie dialogi un diskusijas atbild uz bērna uzdotajiem jautājumiem tam saprotamā un aizraujošā veidā.

Zīles atrastajās lapiņās Rīgas vēsturisko notikumu hroniku ar interesi varēs lasīt arī vecāki. Vācu laiki, poļu laiki, zviedru laiki, krievu laiki, padomju laiki, pirmās un otrās Latvijas brīvvalsts laiki Rīgā, Atmoda. Kopā ar latviešu tautas likteņziņas vēstnesi Zīli Pētera baznīca, un tās apkārtne, Daugava tiek apbrīnotas šodien un pirms gadu simtiem. Pirms 800 gadiem pārstaigāto smilšu kalnu vietā tagad mazās Zīles draudzene mitinās blakus Raiņa piemineklim un Lakstīgala skaita viņa sarakstīto dzeju. Zīles nes ziņas par aizvien jauniem kariem, kas posta Rīgu. Arī Žagata un Krauklis Rīgā pieredzējuši dažādus laikus.Un kur tad vēl viedais Pēterbaznīcas Gailis? Arī beidzamajā nodaļā Zīle nes vēsti – kuram un kādu – tas lasītājam jāatklāj pašam.