Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Bērnu grāmatas, izstāde, darbnīcas un koncerts 20. maija Kalnciema kvartāla tirgū

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 20. maijā plkst. 10.00-16.00ābeļziedu pavēnī norisināsies tirgus, kurā jaunas un kārdinošas preces piedāvās vairāk nekā 100 Latvijas mājražotāji, amatnieki un zemnieki.Ģimenes ar bērniem ir aicinātasapskatīt jaunu „Bikibuks” izstādi, satikt somu bērnu grāmatu ilustratores un darboties radošajās darbnīcās, kā arī noklausīties Babītes mūzikas skolas sitaminstrumentu klases audzēkņu koncertu.

Plkst. 12.00
Dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks” ilustrāciju izstādi “Pieliec vēl četrus klāt, un visi 100 būs akurāt!” atklās bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs”. “Bikibuks” ir 100 latviešu bērnu dzejoļu izlase no Blaumaņa līdz Vērdiņam kabatas formāta bilžu grāmatās, ko ilustrējuši mūsdienu latviešu mākslinieki. Izstādē būs apskatāmi ilustrāciju oriģināli no 2016. un 2017. gadā izdotajām sērijas grāmatām (nr. 73 - 96). Izstādes atklāšanu vadīs dzejniece, sērijas “Bikibuks” sastādītāja Inese Zandere.

Radošā darbnīca bērniem mākslinieka Ivara Drulles vadībā būs iespēja izveidot ezīti, kas ir „Bikibuka” Nr. 81 "Piedzīvojums" galvenais varonis (dzejoļa autors - Jānis Sirmbārdis). Izstādes atklāšana un darbnīca norisināsies Kalnciema kvartāla galerijā plkst. 12.00.

Plkst. 13.00
Sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomi Latvijā Kalnciema kvartālā viesosies grāmatu ilustratores no Somijas - Linda Bundestāma un Jennija Lukandere. Linda ir ilustrējusi jau 25 grāmatas, daudzas ir iztulkotas arābu, krievu, itāļu, vācu un dāņu valodās. Jennija ir paspējusi radīt brīnišķīgas ilustrācijas vairākām bērnu grāmatām. 2017. gadā abas mākslinieces ir nominētas prestižajai Ziemeļvalstu Padomes Bērnu un jauniešu literatūras balvai.
Pasaulē laika gaitā ir izzuduši daudzi jauki, neparasti un smieklīgi dzīvnieki, kurus mēs savas dzīves laikā nekad nesatiksim. Mākslinieces darbnīcā palīdzēs bērniem radīt un pašiem izveidot savu pasaulē izzudušu dzīvnieku un neparastu putnu kolāžu. Darbnīca norisināsies plkst. 13.00 brunās mājas zālē, Kalnciema ielā 35.

Plkst. 15.00
Savukārt Babītes mūzikas skolas sitaminstrumentu klases audzēkņi skolotājas Maijas Švēdenbergas un koncertmeistares Kristīnes Geidemanes vadībā sniegs mācību gada noslēguma koncertu. Programmā būs vairāk un mazāk pazīstamas melodijas marimbas izpildījumā. Koncerts norisināsies plkst. 15.00,brūnās mājas zālē.

Visi pasākumi notiek bez maksas.