Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


10. decembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība ģimenēm ar bērniem “Mazās Māras stāsts”

Redakcija
Redakcija

10. decembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība ģimenēm ar bērniem “Mazās Māras stāsts”
: Jāņa Jaunsudrabiņa zīmējums

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Brīvības bulvārī 32, Rīgā, 10. decembrī, plkst. 12.00 aicina ģimenes ar bērniem uz nodarbību “Mazās Māras stāsts” muzejpedagoģes Santas Cerbules vadībā.

Tā arī būs pēdējā šāgada norise ciklā “Muzejs ģimenei”. Ģimenes dienas pasākumus muzejs turpinās rīkot arī 2017. gadā, pirmā nodarbība – 7. janvārī.

Muzeja nodarbībā šosestdien bērni varēs iemācīties Jāņa Jaunsudrabiņa dzejoli “Mazā Māra”, kurā vēstīts par kādas mazas meitenes piedzīvojumu ziemas dienā Rīgā. Ar to mazie vēstures interesenti arī uzsāks ceļojumu laikā un nonāks pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu Latvijā.

Kā ik gadu nodarbības dalībnieki kopīgiem spēkiem izrotās muzeja eglīti un varēs izgatavot savu Ziemassvētku apsveikumu.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību pasākumā – ģimenes biļete 4 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem ciklā „Muzejs ģimenei”, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.