Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Video: Gaidāma jauna latviešu animācijas filma

Redakcija
Redakcija
Nākamā gada 1. februārī uz Latvijas kinoekrāniem nonāks animācijas studijas “Atom Art” jaunākā filma bērniem “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kuras režisors ir iemīļoto animācijas īsfilmu “Lupatiņi” veidotājs Edmunds Jansons. Savukārt, filmas māksliniece ir pazīstamā bērnu grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa. Gaidot pirmizrādi, animācijas filmas veidotāji aicina noskatīties video treileri, kas piedāvā ieskatu piedzīvojumu filmā par neparastu draudzību starp bērniem un runājošiem suņiem.

Animācijas filma ir aizraujošs piedzīvojumu stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem un nebaidās uzdrīkstēties. Notikumi risinās vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā –, kur vasaras brīvlaikā pie savas māsīcas Mimmi ciemojas puisēns Jēkabs. Tur pilsētas centra puika iepazīstas ar Maskačkas runājošajiem suņiem un viņi piekrīt iesaistīties bērnu plānā nosargāt apkaimes parku, kuru uzņēmējs Rausis grasās pārvērst par bezpersonisku debesskrāpju kvartālu. Sākas neticami piedzīvojumi ar kopīgi izstrādātu slepenu plānu, draudzības pārbaudi un pakaļdzīšanos. Filma piemērota visai ģimenei – gan mazajiem, gan lielajiem bērniem, gan arī pieaugušajiem, kuri nav zaudējuši ticību saviem spēkiem radīt pārmaiņas. Filmas sižets balstīts labi pazīstamajā latviešu autores Luīzes Pastores grāmatā bērniem “Maskačkas stāsts” (Neputns, 2013), kas saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu, kā arī ir izdota angļu valodā (“Dog Town”, FireFly Press, 2018).