Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Pastaiga ar dinozauriem – pasaulē lielākais dinozauru šovs rudenī atgriežas Rīgā

Redakcija
Redakcija

“Pastaiga ar dinozauriem” – arēnas šovs, kas veidots, balstoties uz pasaules slavu iemantojušā televīzijas BBC dokumentālo seriālu “Walking with Dinosaurs”, rudenī atgriežas Latvijā. Šovs, ko jau redzējuši vairāk nekā 9 miljoni cilvēku visā pasaulē, 1. un 2. oktobrī norisināsies “Arēnā Rīga”. Biļešu tirdzniecība uz šovu “Pastaiga ar dinozauriem” sāksies 9. martā Biļešu servisā.

Dinozauri vēlreiz staigās pa zemi brīdī, kad šovs “Pastaiga ar dinozauriem” atgriezīsies 2018. gadā. Šovs, kas paspējis apceļot visu pasauli, viesojoties vairāk nekā 250 pilsētās, sniedzot vairāk nekā 2000 šovus, iepriecinot vairāk nekā 9 miljonus cilvēku, 2018. gada jūlijā uzsāks pasaules tūri Lielbritānijā un pēc tam dosies ceļojumā, viesojoties daudzās Eiropas arēnās, arī Latvijā. Arēnas šovs “Pastaiga ar dinozauriem” ir mūsdienīgs, aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām, ieguldot tajās vairāk nekā 20 miljonus dolāru, lai kļūtu vēl lielāks un labāks – labākais dinozauru šovs pasaulē.

Uzlabotais šovs demonstrēs iespaidīgus un krāsainus dinozaurus, kas veidoti, balstoties uz jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem, tostarp dažu sugu spalvām. Šovu “Pastaiga dinozauriem” veidojuši “Global Creatures”. Stundu un četrdesmit minūtes garais šovs atspoguļo dinozauru evolūciju ar gandrīz kinogrāfisku reālismu. Arēnas izrādē ir ainas, kur ir redzama dinozauru mijiedarbība, kā attīstījās plēsīgie dinozauri, lai varētu pārvietoties uz divām kājām, kā zirnekļi atvairījās no daudzveidīgajiem plēsējiem. Šova galvenie varoņi ir reāla izmēra dinozauri savā reālajā vidē, kur redzami cīņas skati, kustības, emocijas un dzirdamas skaņas.

Kopš 200 miljonu gadu dinozauru valdīšanas ir pārstāvētas deviņas sugas. Izrādē piedalās senās pasaules briesmonis Tyrannosaurus Rex, kā arī Plateosaurus un Liliensternus no Triass perioda, Stegosaurus un Allosaurus no Juras perioda un Torosaurus un Utahraptors no Krīta perioda. Lielākais no tiem ir 11 metrus garais un 17 metrus no deguna līdz astei garais Brachiosaurus. Lai izveidotu šos dinozaurus, bija nepieciešams gads un 50 cilvēku komanda, kas iekļāva inženierus, ādas izstrādātājus, māksliniekus, gleznotājus, animatorus.

Šovs “Pastaiga ar dinozauriem” ir pasakains, vēsturisks un izglītojošs ceļojums atpakaļ laikā, kas iepazīstina skatītājus ar evolūciju, tā laikmeta klimatu, kontinentu un okeānu veidošanos. Izrādē kā specefekti izmantoti vulkānu izvirdumi, tāpat skatītājiem ir iespēja redzēt arī lielo komētu, kas ietriecās zemē, un sekas, kā rezultātā šie unikālie dzīvnieki negaidīti izmira pirms 65 miljoniem gadu.

Šovs radīts Austrālijā, kur pēc gadiem ilgas plānošanas un darba arēnas izrāde ”Pastaiga ar dinozauriem” piedzimst 2007. gada janvārī. Drīz pēc tam šovs iekaroja pasauli, sasniedzot rekordlielu skatītāju skaitu. ”Pastaiga ar dinozauriem” pirms deviņiem gadiem – 2009. gada decembrī pasaules tūres laikā viesojās arī Latvijā, kad apmeklētājiem bija pieejami pieci šovi.

Biļetes uz Latvijas izrādēm “Pastaiga ar dinozauriem” būs iespēja iegādāties no 2018. gada 9. marta Biļešu servisa interneta vietnē Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU..., bet tiem, kuri iegādājās biļetes uz šovu pirms deviņiem gadiem, tās būs pieejamas no 5. marta. Biļešu cenas būs sākot no 22 EUR. Bērniem vecumā līdz 2 gadiem (ieskaitot) ieeja būs bez maksas.

Arēnas izrāde “Pastaiga ar dinozauriem” radīta Austrālijā, to veidojuši Gerijs Rains (Gerry Rian), Malkolms Kuks (Malcolm Cooke) un Džils Braints (Jill Bryant), bet pasaulē ved “Global Creatures”.