Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Likteņdārzā notiks Sajūtu diena (Ģimenes diena)

Redakcija
Redakcija

Jau trešo gadu vasaras vidū Likteņdārzā norisināsies Sajūtu jeb Ģimenes diena. 14. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 15.00 lieli un mazi būs mīļi gaidīti uz aizraujošām aktivitātēm Likteņdārzā, Koknesē. Apgūsim burbuļu pūšanas prasmes kopā ar “Mārtiņa burbuļiem”, iesim ekspedīcijā “Izzini Likteņdārzu”, zīmēsim savu Likteņdārza pastmarku, suposim pa Daugavu, iepazīsim disku golfu un vienkārši labi pavadīsim laiku kopā ar ģimeni un draugiem.

Sajūtu (Ģimenes) diena ir īpašs laiks ko nesteidzīgi kopā ar ģimeni pavadīt skaistajā Likteņdārza ainavā – izjust vēja plūsmu, saules vilinošo siltumu, Daugavas ūdeņu mierīgo ritumu, ieklausīties dabā un būt kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem radošā un pozitīvā gaisotnē, izglītojošās un jautrās nodarbēs.

Sākot no plkst.12.00 radoši izglītojošajā bērnu laukumā notiks burbuļu pūšanas prasmju apgūšana ar “Mārtiņa burbuļiem”, ko vadīs Zane Mošenkova. Gan lieli, gan mazi varēs mācīties pūst, laist pa vējam un citos veidos radīt gan super lielus, gan daudz mazus ziepju burbuļus.

Turpat līdzās notiks arī pastmarkas zīmēšanas meistarklase “Uzzīmē savu Likteņdārza pastmarku”, ko vadīs Jānis Karalis. Bērniem un radoši noskaņotiem cilvēkiem būs iespēja izpaust savas idejas par to, kādai jāizskatās Likteņdārza pastmarkai. Un, protams, labākā darba autors saņems balvu.

Tie, kuri vēlēsies iepazīt visu Likteņdārza teritoriju, varēs draugu vai ģimenes komandā piedalīties “Piedzīvojumu ekspedīcijā”, kuru arī vadīs Jānis Karalis. Atrakcijas dalībniekiem būs nepieciešams piemērots apģērbs un gatavība aktīvākai nodarbei, jo sekojot norādēm un sniegtajiem attēliem vai simboliem būs jāiziet 12 punktu maršruts un jāatrisina uzdevumi, savācot visus “puzles” gabaliņus.

Savukārt laivu piestātnē pretī baznīcai būs iespējams iemācīties supot – airējot braukt ar platu un stabilu sērfa dēli pa ūdens virsmu. Dalībniekiem būs pieejams arī nepieciešamais drošības inventārs, bet peldkostīms gan jāņem katram savs 😊.

Pirmo reizi Likteņdārzā būs iespēja iemācīties spēlēt arī disku golfu, tomēr, lai saglabātu intrigu, vairāk par šo nodarbību varēs uzzināt tikai pasākumā uz vietas.

Visas nodarbības notiks vienlaicīgi dažādās Likteņdārza vietās, tā lai ikvienam būtu iespēja izbaudīt visas atrakcijas. Dalība pasākumā ir bezmaksas, bet ieeja Likteņdārzā – par ziedojumiem. Informācija par pasākumu arī Likteņdārza sociālo tīklu profilos (Facebook, draugiem.lv, Instagram un Twitter).

Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī – Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu. Te apvienojas izcila vides arhitektūra, ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas plūduma krāšņumu, veidojot draugu aleju, ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, daudzfunkcionālo sabiedrisko ēku, digitālo ekspozīciju “Liktens gāte”, Lielo kalnu un skatu terasi. Likteņdārzā tiek fiksēta tautas dzīvā atmiņa – katrs iestādītais koks, atvestais akmens ir ar konkrēta cilvēka, cilvēku grupas stāstu par Latvijas cilvēkiem un vēsturi. Kopš 2005. gada, kad tika sākts Likteņdārza projekts, ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu Likteņdārza izveidē ir ieguldīti gandrīz 2,5 miljoni eiro. Ik gadu Likteņdārzu apmeklē 70 000 – 100 000 apmeklētāju, no kuriem aptuveni 30% viesu ir bērni un jaunieši, un tas rosina un nostiprina latviskās kopības un nacionālās piederības sajūtu.