Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Ģimenes ar bērniem aicina svinēt svētdienas kultūrtelpās “Stropi”

Redakcija
Redakcija

Iedzīvotāji un īpaši ģimenes ar bērniem jūlijā gaidītas kultūrtelpās „Stropi”, kur notiks dažādas radošas un atraktīvas aktivitātes, tostarp kopīga svētdienu svinēšana, izglītojošas spēles, eksperimentālas darbnīcas, izzinoši pārgājieni, kā arī vairāki pasākumi, kas tapuši sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju.

Kultūrtelpā „Mans Mežaparks”, kas atrodas Atpūtas ielas un Jančevska prospekta krustojumā, ģimenes ar bērniem gaidītas katru nedēļas nogali, lai kopīgi un atraktīvi svinētu svētdienas. Mežaparka Stropā bērni gaidīti uz 3D zīmējumu veidošanas darbnīcu, pasākumu „Ķīšezers. Mežaparks. Burāšana.”, kā arī uz radošo darbnīcu „Ko redzu un atrodu mežā”. Bez tam bērni kopā ar vecākiem aicināti iesaistīties arī dzejniekam Imantam Ziedonim veltītajos pasākumos, dodoties izzinošos pārgājienos, apskatot Imanta Ziedoņa muzeja ekspozīciju un klausoties koncertus.

Savukārt kultūrtelpā „Mans Ķengarags”, kas darbojas Mazjumpravas muižas teritorijā, bērniem būs iespēja iesaistīties izglītojošās spēlēs kopā ar biedrību „Cita Rīga”, doties izzinošos pārgājienos un kopā ar vecākiem svinēt svētdienas ar jautrām un atraktīvām nodarbēm. Arī Ķengaraga Stropā jūlijā varēs apskatīties Imanta Ziedoņa muzeja ekspozīciju, lasīt autora grāmatas un apmeklēt koncertus.

Jūlija aktivitāšu programma kultūrtelpās “Stropi” pieejama tīmekļa vietnēs kultura.riga.lv - Jaunumi sadaļā „Aktuāli” un Riga.lv sadaļā „Latvijai 100”, kā arī sociālā tīkla facebook.com/kulturtelpasstropi kontā.

Radošās kultūrtelpas “Stropi” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas programmā. Sezonas laikā “Stropos” kopumā notiks vairāk nekā 70 kultūras, mākslas, izklaides, aktīvā dzīvesveida un sporta pasākumi. Iedzīvotāji varēs apmeklēt gan koncertus un dzejas lasījumus, gan diskusijas ar sabiedrībā pazīstamiem dažādu nozaru speciālistiem. Varēs piedalīties mākslinieku plenēros, iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, kas būs adresēti bērniem, kā arī līdzdarboties citās radošajās un sporta aktivitātēs.

Kultūrtelpas “Stropi” projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, SIA “Rīgas meži”, Rīgas Austrumu izpilddirekcija, apdrošināšanas kompānija “Ergo” un telekomunikāciju uzņēmums “Tele2”. Aktivitāšu programmu “Stropu” darbības laikā organizē biedrība “I Did It” sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju, kā arī ar SIA “Baltijas izklaides aģentūra”.