Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Splendid Palace – brokastis un animācijas īsfilmas bērniem (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Septiņas animācijas īsfilmas nesteidzīgā sestdienas pēcpusdienā — Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) bērnu filmu programmas KIDS WEEKEND veidotāji ielūdz mazos kinoskatītājus un viņu ģimenes uz brokastīm un kinoseansu 20. augustā kinoteātrī Splendid Palace!

Gatavojoties bērnu filmu programmas KIDS WEEKEND norisei oktobrī, jaunie kinomīļi 20. augusta seansā varēs dzīvot līdzi gan labi pazīstamo «Avārijas brigādes» dalībnieku rosībai pie šķībā Pizas torņa, gan apgūt angļu alfabētu Indras Sproģes starptautiski godalgotajā filmiņā «Awesome Beetle's Colors», kuras skaņu celiņu iedziedājis Renārs Kaupers. Taču īsfilmu seansa varoņi nebūs tikai vietējie — uz ekrāna rosīsies arī leļļu animācijā iedzīvināti personāži no Igaunijas un Norvēģijas. Viena no norvēģu īsfilmām ir tapusi Trumsē — vistālāk ziemeļos mītošajā animācijas studijā pasaulē. Filmu programma veidota, Riga IFF sadarbojoties ar draugiem – Kristiansandas Starptautisko Bērnu filmu festivālu (Kristiansand International Children's Film Festival) Norvēģijā.

Kino apmeklējums var būt lieliska iespēja laiku kopā pavadīt visai ģimenei – Riga IFF aicina pirms īsfilmu seansa izbaudīt vasarīgas brokastis pilsētvidē – kinoteātra Splendid Palace priekšpagalmā, kur restorāns Tinto ceps gardas pankūkas jau no 11 rītā. Vēlākas brokastis varēs ieturēt arī pēc seansa – līdz pat plkst. 15.


Biļetes cena uz seansu: 3 EUR (bērniem ar invaliditāti – bez maksas)
Ģimenes biļete 4 personām: 10 EUR
Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas kids.rigaiff.lv, kā arī Splendid Palace kasē (Elizabetes ielā 61)
Pankūku piedāvājums restorānā Tinto:
Ēd, cik vēlies – 6 EUR
Ar animācijas īsfilmu seansa biļeti – 5 EUR
Bērniem līdz 10 gadu vecumam – 1 EUR

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim. Ģimenes programma, kurā tiks iekļautas kā pilnmetrāžas filmas, tā arī īsfilmas bērniem, norisināsies darbnīcas bērniem un vēlās brokastis – KIDS WEEKEND paredzēta festivāla pirmajā nedēļas nogalē – 15. un 16. oktobrī turpat – kinoteātrī Splendid Palace.

20. augusta īsfilmu seanss top ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas „Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana” neliela apjoma grantu shēmas „Kultūras apmaiņa” atbalstu.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu. Festivāla mājaslapa – rigaiff.lv, bet par jaunāko festivāla tapšanā var uzzināt, arī apmeklējot Riga IFF šķirkļus Facebook, Twitter un Instagram vietnēs.