Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” radošo darbu izstāde “Vasaras ritmi”

Redakcija
Redakcija

No 2020. gada 31. jūlija līdz 16. augustam Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums”, Jaunielā 29A apskatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” radošo darbu izstāde “Vasaras ritmi”.

Smeļoties iedvesmu Latvijas vasaras krāsās, smaržās, sajūtās un dabas visaptverošajā enerģijā, TLMS "Gundega" dalībnieces un vadītāja Baiba Osīte ir radījušas spilgtu, dabas spēku un tajā pat laikā sievišķīga maiguma bagātu izstādi.

Izstādes virsuzdevums ir rādīt audumu kā dizaina priekšmetu. Studijas dalībnieces tiekušās uz zīda radīt rakstus, kas būtu laba dizaina cienīgi. Šī uzdevuma veikšanai izmantotas dažādas tehnikas – gleznojumi uz zīda, vaska batika, ekoprints, kā arī jaunas autortehnikas.

Īpaša uzmanība “Vasaras ritmos” piešķirta tieši ekoprinta tehnikai, kas šobrīd iemantojusi īpašu popularitāti visā pasaulē. Radot darbus šajā tehnikā tiek izmantotas augu lapas un ziedi, kas kopā ar dažādiem kodinātājiem iekrāso audumu un veido rakstus - lapu kontūras un atspiedumus.
Darbos saskatāmi studijas dalībnieču individuālie rokraksti. Studijā apgūtās tehnikas dalībnieces papildinājušas ar saviem paņēmieniem un eksperimentējot radītām autortehnikām.

Izstāde apskatāma darba dienās no plkst. 11.00 līdz 17.00 un sestdienās, svētdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00. Ieejas maksa pieaugušajiem 1.00 EUR, pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma 0.70 EUR.