Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Berga Bazāra Vasaras Festivāls

Redakcija
Redakcija

3. jūnijs – 12. septembris

Jau otro gadu Rīgā sevi piesaka jauns vasaras festivāls, kas noris vienā no elegantākajām Rīgas oāzēm, Berga Bazārā. Vasaras koncertu iniciatīvu uzņēmušies trīs kvartāla restorāni - Bergs, Andalūzijas suns un vīna bars Garage piedāvājot mūzikas mīļotājiem iespēju baudīt kvalitatīvu dzīvās mūzikas koncertu. Par festivāla simbolu ir kļuvusi kvartāla pagalmā zaļojošā simtgadīgā kastaņa, kuras paēnā visi interesenti var brīvi piesēst un ļauties mūzikas valdzinājumam burvīgā atmosfērā.

JULY CONCERTS

TREŠDIENA, 01.07., pl.19:00 – 22:00
FLAME AND THE ROLLTONES
Grupa no Latvijas, kas iekļuvusi ASV starptautiskā dziesmu konkursa "International Songwriting Competition" finālā starp 14 labākajām americana kategorijā.
Flame and the Rolltones dziesmas izpilda american mūzikas stilā, kuru raksturo dažādu mūzikas stilu - kantrī, blūza, folkmūzikas, roka & roll sajaukums, veidojot atšķirīgu, amerikāņu muzikālajās tradīcijās balstītu skanējumu ārpus kāda noteikta žanra robežām.

PIEDALĀS
Atis Zviedris- balss
Jānis Lācis – ģitāra
Valters Sprūdžs – basģitāra
Uģis Eihvalds - bungas

TREŠDIENA , 08.07., pl.19:00 – 22:00
AIJA VĪTOLIŅA AND ELZA ROZENTĀLE

Īpaši šim koncertam veidotajā programmā abas dziedātājas izpildīs krāšņus duetus no Cabaret izrādēm. Viņu sniegumā savienosies franču rotaļīgums un spāņu kaisle, kas uzburs neaizmirstamu atmosfēru, spilgtu izjūtu un emociju gammu − no smalkiem Parīzes saloniem līdz Buenosairesas dzīvīgām un kontrastainām ieliņām.

PIEDALĀS
Romāns Vendiņš - klavieres
Jānis Stafeckis - kontrabass
Ainis Zavackis - bungas
Raimonds Melderis - vijole
Artūrs Noviks – akordeons
Aija Vītoliņa – balss
Elza Rozentāle – balss

TREŠDIENA, 15.07., pl.19:00 – 22:00
UNDERTANGO
Ansambļa repertuārā ir populāri un mazāk zināmi Astora Piacollas skaņdarbi, tango klasiķu - O.Pugliezes, F.Canaro, I.Peterburgskaja, O.Stroka darbi, tango no kino filmām (Sievietes smarža, Tango stunda) u.c. Grupas oriģinālais instrumentu salikums - vijole, akordeons, klavieres un kontrabass ļauj atskaņot visdažādāko žanru un stilu mūziku, nozīmīgu tās repertuāra daļu sastāda franču mūzika, klasikas pārlikumi un popmūzika.

PIEDALĀS
Mārtiņš Zilberts – klavieres
Gidons Grīnbergs / Indulis Cintiņš - vijole
Evita Dūra - akordeons
Viktors Veļičko - kontrabass

TREŠDIENA, 22.07., pl.19:00 – 22:00
DENISS PAŠKEVIČS BAND
Deniss Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Savas muzikālās karjeras laikā Deniss ir kļuvis par trīs lielu kompāniju — Marca Reeds (Francija), Theo Wanne (ASV) un P.Mauriat (Francija) — oficiālo mākslinieku. Deniss ir piedalījies vairāk nekā 20 albumu ierakstos. Pagājušā gadā, Latvijas un Dānijas projekta Deniss Pashkevich & Christin Frank izdotais albums “Close” ieguva nomināciju kā labākais džeza mūzikas albums Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā “Zelta mikrofons” 2014.

TREŠDIENA, 29.07., pl.19:00 – 22:00
IVO GRĪSNIŅŠ-GRĪSLIS
Ivo Grīsniņš-Grīslis allaž ir publikas mīlulis. Viņš ģitāras pavadībā nevainojami izpilda pasaules popmūzikas hitus un paša komponētas oriģināldziesmas. Dziedātājs ir piedalījies dažādos mūzikas festivālos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Ivo Grīsniņš-Grīslis has always been an audience favorite. Accompanying himself with guitar, he performs perfect renditions of world pop-music hits as well as his own songs. Grīsniņš-Grīslis has performed in music festivals across Latvia, as well as internationally.

AUGUSTS

TREŠDIENA, 05.08., pl.19:00 – 22:00
LATVIAN BLUES BAND

Vasaras Festivāla koncertā grupa spēlēs nedaudz atšķirīgā stilā pamatā izpildot klasiskus blūza skaņdarbus.
Kanādiešu blūza autoritāte Johnny V 2000. gada sākumā kopā ar Latvian Blues Band, Rīgā ierakstīja savu albumu. No tā brīža grupai pavērās ceļš uz vairākiem festivāliem (BluesFest International Windsor and London, South Country Fair, Fort Macleod) un klubu koncertiem Kanādā. Grupa uzstājusies Zagrebas blūza festivālā Century of Blues Horvātijā (2004), Euro Jazz 2004 festivālā Atēnās, kā arī koncertējusi Grieķijā, Polijā, Spānijā, u.c. Eiropā. Īpaši pagodinošs bija uzaicinājums uzstāties Chicago Blues Festival 2005. gadā, kur Latvian Blues Band bija pirmā Eiropā bāzētā grupa festivāla vēsturē. Savukārt 2008. gadā festivāla laikā Latvian Blues Band veica turneju pa Čikāgas blūza klubiem.

PIEDALĀS
Jānis Bukovskis – šitāra, balss
Rolands Saulietis - bungas
Mārcis Kalniņš - basģitāra
Artis Ločmelis - sintezators, saksofons

TREŠDIENA, 12.08., pl.19:00 – 22:00
UMAY
Grupas muzikālo stilistiku veido indie, folk, pop žanru apvienojums, radot savu unikālo UMAY skanējumu, no pavisam klusām ģitāras stīgu skaņām līdz jaudīgai saspēlei starp visiem grupas dalībniekiem.

PIEDALĀS
Nauris Brikmanis – balss, bungas
Kaspars Eglītis – ģitāra, balss
Valters Osis - klavieres, ģitāra, balss
Edgars Jercums – ģitāra
Viesturs Butāns – basģitāra
Kristaps Plotnieks – skaņas ieraksti

TREŠDIENA, 19.08., pl.19:00 – 22:00
TOMS RUDZINSKIS & THE EUROPE JAZZ BAND

Grupa dibināta 2013. gadā, kad Toms Rudzinskis satikās ar Danielu Cacija, kurš tobrīd tika nominēts kā labākais dziedātājs viena no džeza lasītākā žurnāla "Down Beat" aptaujām. Par grupas pianistu kļuva Amsterdamā dzīvojošs jaunās paaudzes džeza mūziķis Loran Witteveen, kurš ir iemantojis atzinību uz Nīderlandes mūzikas skatuvēm. Toms Rudzinskis un Lorans ir bieži sadarbojušies Nīderlandē. Abi 2014. gadā "Loran Witteveen Quintet" sastāvā ieguva grand prix prestižajā "Dutch Jazz Competition", kas ļāva šiem abiem māksliniekiem uzstāties ievērojamākajās koncertzālēs visā Nīderlandē.

PIEDALĀS
Daniel Cacija (Croatia / Germany) - balss
Toms Rudzinskis (Latvia) - saksofons / dziesmu autors
Loran Witteveen (Netherlands) - klavieres
Kaspars Kurdeko (Latvia) – bungas

TREŠDIENA, 26.08., pl.19:00 – 22:00
RICK FEDS SOCIETY
Multi-instrumentālists Rick Feds ir Fulbright stipendijas ieguvējs un vairākkārtēju konkursu laureāts. Pēc studijām Holandē un Dānijā, savas karjeras uzplaukumu viņš piedzīvoja pārceļoties uz ASV, kur sāka strādāt kopā ar leģendāriem izpildītājiem, tādiem kā Cuba Gooding Sr., Bettie Wright, John Swana un citiem. Šobrīd Latvijā Rick Feds strādā pie savas elektroniskās mūzikas ierakstiem, kuros tiek miksēti dažādi etniskās, akadēmiskās un mūsdienu mūzikas žanri.