Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Rīgas Domā notiks koncerts “Patiesi Dižais koris”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 7.oktobrī, plkst.19.00 Rīgas Domā notiks koncerts “Patiesi Dižais Koris”.

Koncertā uzstāsies ciemiņi no Lielbritānijas, kaut patiesībā būtu jāsaka – no visas pasaules. Jo “Patiesi Dižais Koris” (The Really Big Chorus), kura kodols un rīkotājcentrs ir britu lielākā koru biedrība, savās rindās apvieno simtus dažādu koru pārstāvju un tūkstošus individuālu dziedātāju, galvenokārt no angliski runājošajām valstīm. Vismaz trīsreiz gadā koris uzstājas Londonas Karaliskajā Alberta zālē, un šī tradīcija ikreiz kulminē Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas „Mesija” iestudējumā. Alberta zālē tad ir apmēram tikpat daudz dziedātāju kā klausītāju. Gadu gaitā regulāri skan Mocarta, Brāmsa, Verdi, Forē Rekviēmi, Orfa „Carmina Burana”, Vivaldi „Gloria” un citi vokālinstrumentālie lieldarbi. Bet galvenais – šī prakse izplatās jau visā pasaulē. „Sing!” (Dziedi! Dziediet!) – ir šīs kustības devīze.

Koncerta programmā skanēs ilggadēja kora vadītāja un mentora Deivida Vilkoksa skaņdarbs „Sing!”, kas ir īpatns divu skaņdarbu apvienojums – uzkomponēts Šarlmarī Vidora „Piektās ērģeļsimfonijas” Tokātai. Savukārt koncerta saturiskais smaguma centrs solās būt Jozefa Haidna Lorda “Nelsona mesa”. Reizē tā arī būs interesanta kordziedāšanas paraugstunda, kur angļu diriģenta Braiena Keja vadībā kopā muzicēs 160 koristu, Rīgas Festivāla orķestris un mākslinieki no Lielbritānijas - solisti Nārdasa Viljamsa (soprāns), Ketija Koventri (mecosoprāns), Gajs Eljots (tenors), Henrijs Nīls (baritons) un ērģelnieks Endrū Pārnels.

Biļešu cena – 7 EUR.