Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Atkārtoti izdota grāmata "Veļupes krastā" par izsūtījuma šausmām, tapusi arī filma

26. oktobrī notika Melānijas Vanagas grāmatas “Veļupes krastā”, pēc kuras motīviem veidota Viestura Kairiša filma “Melānijas hronika”, pārizdošanas svētki izdevniecības “Jumava” grāmatnīcā. Atzīmējot to, ka filma būs pirmā latviešu literatūras darba ekranizācija pēdējo desmit gadu laikā, grāmata ir ieguvusi jaunu ietērpu - uz tās vāka attēlota filmas galvenā varone, aktrise Sabine Timoteo, kura filmā atveido rakstnieci Melāniju Vanagu.

Grāmata no 26. oktobra ir pieejama “Jumava” un “Jānis Roze” grāmatnīcās visā Latvijā. Filmas “Melānijas hronika” reģionālo pirmizrāžu apmeklētāji grāmatu varēs iegādāties “Lielais dzintars” Liepājā 2.novembrī, Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē 3. novembrī, Vidzemes koncertzālē “Cēsis” 4. novembrī, mūzikas teātrī “Jūras vārti” Ventspilī 5. novembrī un kinoteātrī “Gaisma” Valmierā 10. novembrī, kā arī tikties ar filmas “Melānijas hronika” veidotājiem un aktrisēm.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu grāmatas atvēršanas svētkos.
Vērtējums: +1