Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Lielajā ģildē uzstāsies izcilākie jaunās paaudzes kamermūzikas interpreti no Austrijas, Lietuvas un Krievijas

Redakcija
Redakcija

Lielajā ģildē uzstāsies izcilākie jaunās paaudzes kamermūzikas interpreti no Austrijas, Lietuvas un Krievijas
Ona Kolobovaite

4. oktobrī plkst. 19.00 koncertzālē Lielā ģilde ar koncertu “Eiropas romantiķi” viesosies izcilākie jaunās paaudzes kamermūzikas interpreti no Austrijas, Lietuvas un Krievijas. Pēc vairāku gadu muzicēšanas Eiropas vadošajās koncertzālēs, kopīgā kamermūzikas projektā apvienojušies tādi izcili mūziķi kā krievu pianiste Magda Amara, austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans, soprāna balss īpašniece Ona Kolobovaite, Vīnē dzīvojošā vijolniece Daļa Dedinskaite un čellists Gļebs Pišņaks.

Koncertā “Eiropas romantiķi” baudīsim skaistākās Franča Šūberta, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera un citu izcilu Eiropas romantisko komponistu meistardarbus.

Krievu pianiste Magda Amara ir viena no mūslaiku izcilākajām un pieprasītākajām kamermūzikas pianistēm. Viņa viesojusies daudzos prestižos festivālos, tostarp Prāgas Dvoržāka festivālā, Sionas festivālā, Francijas Radio festivālā, Best of NRW festivālā, Neibergas Kultūras dienās un Attergau Vasaras kultūras festivālā. Uzstājusies ar Vīnes Kamerorķestri, Ziemeļu Nīderlandes orķestri, Kairas Simfonisko orķestri un Brno Filharmonisko orķestri. Kamermūzikā sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Julians Rahlins, Dora Švarcberga, Stefans Vladars un citiem mūziķiem no Vīnes un Berlīnes filharmoniskajiem orķestriem.

Vīnē dzīvojošā vijolniece Daļa Dedinskaite ir viena no daudzsološākajām savas paaudzes jaunajām mūziķēm. Pēc uzvaras starptautiskajā vijolnieku konkursā “Vijole Drēzdenē 2010” jaunā māksliniece sniegusi L. van Bēthovena Vijoļkoncerta priekšnesumu festivāla Dresdner Festspiele 2012 ietvaros. Daļa Dedinskaite klausītājus priecējusi daudzās Eiropas valstīs un ASV. Kā soliste uzstājusies ar Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Drēzdenes Solistu kapelu, Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, sadarbojoties ar tādiem diriģentiem kā Sauļus Sondeckis, Jozus Domarks, Georgs Marks, Helmuts Brannijs un Džons Holovejs. Daļa guvusi laurus daudzos nacionālos un starptautiskos konkursos, tostarp 4. Starptautiskajā Aleksandra Glazunova vijolnieku konkursā Parīzē.

Virtuozais austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans, paralēli daudzajiem solo un kamermūzikas projektiem, regulāri sadarbojas ar prestižajiem Berlīnes un Vīnes filharmoniskajiem orķestriem, diriģentiem Danielu Barenboimu, seru Kolinu Deivisu, Valēriju Gergijevu, Nikolausu Arnonkūru, Marisu Jansonu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Rikardo Muti, Žoržu Pretru, seru Saimonu Ratlu un Kristianu Tīlemanu.

Čellists Gļebs Pišņaks debitējis Lietuvas Nacionālās filharmonijas zālē 14 gadu vecumā ar Lietuvas kamerorķestri profesora Sauļus Sondecka vadībā. Uzstājies Austrijā, Horvātijā, Dānijā, Holandē, Latvijā, Lihtenšteinā, Polijā, Portugālē, Norvēģijā, Krievijā, Slovākijā, Zviedrijā, Šveicē, Itālijā un ASV, viesojoties Maskavas konservatorijas Lielajā zālē, Amsterdamas Concertgebouw, Hofburgas pils zālē Vīnē, Verdi teātra zālē Pizā, u.c. Kā solists sniedzis priekšnesumus ar Maskavas Konservatorijas Simfonisko orķestri (diriģents Andris Vecumnieks), Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri (diriģents Georgs Marks), Lietuvas Valsts simfonisko orķestri (diriģents Sauļus Sondeckis), Porto Simfonisko orķestri (diriģents Aleksandrs Šelijs), Kauņas Simfonisko orķestri (diriģents Modests Pitrens), Lietuvas kamerorķestri, Vidzemes kamerorķestri (diriģents Andris Veismanis) un citiem kolektīviem.

Soprāna balss īpašniece Ona Kolobovaite operdziedāšanu apguvusi Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā pie profesores Sigutes Stonītes. 2009. gadā izcīnījusi pirmās vietas Nacionālajā V. Jonuškaites-Zaunienes vokālistu konkursā un Lietuvas Nacionālās televīzijas vokālistu konkursā “Triumfa arka”. 2013. un 2014. gadā spodrinājusi profesionālās iemaņas Londonā, dziedātājas Badagas Veronas Džeimsas klasē. 2015. gadā ar Lietuvas Nacionālās operas trupu viesojusies Telavivā, iejūtoties Suzannas lomā V.A. Mocarta operā “Figaro kāzas”. Kā viesmāksliniece piedalījusies slavenā tenora Džozefa Kalejas koncertā Viļņā, Pink Floyd grupas albuma “Siena” koncertatskaņojumā, kā arī sniegusi priekšnesumu Lielbritānijas karalienei Elizabetei II tās vizītes laikā Lietuvā. Dziedātājas repertuārā ir tādas slavenas lomas kā Kerubīno un Suzanna V.A. Mocarta operā “Figaro kāzas”, Violeta un Anīna Dž. Verdi operā “Traviata”, un Margarēta Š. Guno operā “Fausts”.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā Bilesuparadize.lv

Koncertu organizē - VSI Capital Events.