Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Zelta Mikrofons 2017 ceremonija jau rīt – kurš būs pasākuma vadītājs?

Redakcija
Redakcija

Jau rīt, 28.februārī, Dailes teātrī norisināsies Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2017 pasniegšanas ceremonija, kurā tiks godināti aizvadītā gada labākie sasniegumi mūzikā 19 kategorijās. Ceremoniju būs iespējams skatīties ar nelielu laika nobīdi kanālā LNT, kā arī tiešraidē Kanāls 2 un portālos SKATIES un tvplay.skaties.lv .

Kā ierasts, balvu pasniegšanu pavadīs arī muzikāli priekšnesumi un pārsteigumi. Visus ceremonijā klātesošos un translācijas skatītājus priecēs Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, Intars Busulis, Deniss Paškevičs, ElektroFolk, Pienvedēja Piedzīvojumi, Linda Leen, MESA, Dons un daudzi citi izpildītāji ar saviem lielākajiem hitiem un pirmatskaņojumiem.

Lai nodrošinātu mūsdienīgu un saistošu ceremonijas norisi, skatuves efektu nodrošinājumam tiek vesta papildu tehnika no Lietuvas un Vācijas. Pasākuma režisore Dita Torstere un scenogrāfs – Kristaps Skulte.
Zināms, ka pasākuma vadītājs šogad nebūs Fredis, kurš līdz šim vadījis visvairāk Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijas, tomēr pasākuma organizatori līdz pat pēdējam brīdim tur noslēpumā, kurš tieši stāsies Zelta Mikrofons ceremonijas vadītāja lomā šogad.

Šogad Mūzikas ierakstu gada balvai tika iesniegts ievērojams ierakstu skaits – 114 albumi, 46 dziesmas, 66 videoklipi, 32 debitanti, kā arī 8 koncertieraksti, kopskaitā saņemti 266 pieteikumi, kas ir līdzvērtīgi iepriekšējiem gadiem. Iesniegtos ierakstus vērtēja žūrija 43 nozares profesionāļu sastāvā, kas arī sadalīja iesniegtos ierakstus kategorijās.

Visvairāk nominācijās šogad izvirzīti Intars Busulis, DAGAMBA un Dons, katrs saņemot četras nominācijas. Viņiem ar trīs nominācijām seko Justs, kā arī grupu Prāta Vētra un Musiqq dziesma “Debesis iekrita Tevī”.
Jau zināms, ka balva par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tiks pasniegta Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa “Dzeguzīte” vadītājai Dailai Martinsonei.

Mūzikas ierakstu gada balvu organizē Micrec PM un LaMPA sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību LaIPA un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Ģenerālsponsors — SMScredit.lv, atbalsta Tirdzniecības parks Alfa.

Video no Epadomi TV arhīviem. Fragmenti no Zelta Mikrofons 2017 nominantu paziņošanas pasākuma