Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Žurnāla Māja 27.februāra numurā ir ļoti daudz mīlestības

Redakcija
Redakcija

Iepazīstinām ar populārajā iknedēļas žurnāla Māja tematiem jaunajā numurā.

Ingunas Baueres aprakstāmie personāži gaida rindā. “Esmu latviete, rakstu latviski un par latviešiem, un lepojos ar to. Mūsu vēsture ir tik bagāta, ka nav jēgas meklēt citus iedvesmas avotus,” saka rakstniece Inguna Bauere, kuras darbu tematika galvenokārt saistīta ar mūsu vēsturi un Latvijas notikumiem. Pašlaik grāmatu autore raksta apjomīgu vēsturisku romānu par 19. gadsimta Jaunpiebalgu, kura pirmās daļas Mācītājs un viņa dēls atvēršana notiks Latvijas Grāmatu izstādes 2015 laikā Ķīpsalā, kas notiks no 27. februāra līdz 1. martam. Žurnāls Māja aicināja rakstnieci uz sarunu.

Dabas dotas konfektes. Žāvēti augļi vienlīdz labi noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist. Iespējas patiešām plašas: ēst vienkārši tāpat, likt kompotā, ziemīgā tējā vai karstvīnā, cept kēksus, pudiņus un augļu maizes, pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, sacepumiem, sautējumiem vai dažnedažādiem virumiem. Nereti dzirdam arī aicinājumu neveselīgos saldumus aizstāt ar žāvētiem augļiem – dabas dotām konfektēm.

Ņem paspārnē likteņa pabērnus. Kādreiz populārās Jaunatnes teātra aktrises, Vinnija Pūka lomas atveidotājas Antas Krūmiņas ģimenē dzīvnieki ir lielā cieņā. Šobrīd pie viņiem mīt trīs kaķubērni un suns. Ik pa laikam Antas ģimene pieņēmusi savā paspārnē kādu likteņa pamestu dzīvnieku. Par katru no tiem ir savs stāsts, ko aktrise ar prieku atklāj arī žurnālam Māja.

Ar mīlestību veidots dārzs. Liepājas puses Vaiņodes novadā dzīvo darbīga ģimene- Juzupi. Viņi ģimenē ir seši - mamma Iveta, tētis Gunārs, trīs braši dēli - Arvis, Mārtiņš, Ričards un Bernes ganu suns Dora. Juzupu dārzs 2010. gadā tika nominēts kā sakoptākais Vaiņodē. Viņi visu dara ar mīlestību, un tad arī izdodas. „Ir liels gandarījums, kad redzi mazu stādu izaugam par daiļu puķi. Tas tāpat, kā skaties uz saviem bērniem un domā - pa kuru laiku puisītis jau vīrietis?” salīdzina dārza saimniece Iveta.