Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Mirusi stikla māksliniece, interjeriste Renāte Lorence

Redakcija
Redakcija

Mākslinieces radošā izaugsme aizsākusies Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolā Vitrāžas nodaļā (tag. PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Stikla izstrādājuma dizaina programma), ko absolvējusi 1979.gadā un sākusi strādāt par butaforu Dailes teātrī Rīgā (1979-1982).

1988.gadā absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļas scenogrāfijas specialitāti (tag. Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Audio – vizuālās mediju mākslas nodaļas Scenogrāfijas apakšnozare) ar diplomdarbu: “Scenogrāfija un kostīmi J.Raiņa lugas “Daugava” iestudējumam Valmieras Drāmas teātrī”, darba vadītājs Andris Freibergs. 1988. g./ 1989. gada sezonā bijusi Valmieras Drāmas teātra galvenā māksliniece, un kopš 1989. gada strādājusi kā pedagogs un vēlāk arī kā vadītāja Stikla izstrādājuma dizaina izglītības programmā Profesionālās izglītības kompetences centrā "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola". Liels ir viņas skolnieku skaits: dizainers Artis Nīmanis un arhitekte Māra Ābele, tagadējais RDMV Stikla izstrādājumu dizaina programmas vadītājs Ilvars Elceris, un kā viens no pirmajiem audzēkniem bija mākslinieks, rakstnieks, publicists Pauls Bankovskis (1973 – 2020).
Kopš 1988.gada Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

Māksliniece gleznojusi dekoratīvas kompozīcijas abstraktās mākslas stilistikā variējot ar bagātīgu faktūru un pirmo personālizstādi sarīkoja salonā “A”, Vecrīgā (1993). R.Lorence darbojusies arī kā interjera māksliniece, un kā apliecinājums radošai darbībai ir nozīmīgs apbalvojums – Gada balva kategorijā “Sabiedriskais interjers” Latvijas Dizaineru savienības organizētajā profesionālajā konkursā „Gada balva dizainā 2008” par interjeru restorānā SYMPOSIUM Citadeles ielā 12, Rīgā.

Mākslinieces darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā un citos muzejos kā arī privātkolekcijās.

Atvadīšanās no mākslinieces Renātes Lorences 26.novembrī plkst. 14.00, Rīgas kremācijas centra Lielajā zālē.

Latvijas Mākslinieku savienība izsaka dziļu līdzjūtību mākslinieces tuviniekiem un kolēģiem.