Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Balvai Zelta Mikrofons rekordskaits pieteikumu, bet iesniegšanai vairs tikai septiņas dienas

Redakcija
Redakcija

Vēl tikai līdz trešdienai, 2.decembrim, tiek pieņemti mūzikas ieraksti balvai Zelta Mikrofons. Par iemīļotu tradīciju un mūziķu gada lielākajiem svētkiem kļuvušais pasākums šogad svin savu 25 jubileju, un jau šobrīd ir saņemts ievērojami liels pieteikumu skaits.

Līdz 25.novembrim ir iesniegti 88 mūzikas albumi visos žanros, 34 debijas albumi, 102 dziesmas, 81 videoklips un 10 koncertieraksti video formātā, kopskaitā 315 pieteikumi. Salīdzinājumā, uz iepriekšējo Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons pretendēja 265 pieteikumi. Līdz šim iesniegto pieteikumu saraksts pieejams mājaslapā Jaunumi - Zelta Mikrofons, sadaļā Iesniegumi 2021.

Visi Latvijas mūziķi un izdevēji, kuri laiduši klajā ierakstus laika posmā no 2019.gada 2.decembra līdz 2020.gada 1.decembrim, ir aicināti iesniegt savus pieteikumus, aizpildot anketu, kas atrodama mājaslapā Jaunumi - Zelta Mikrofons, sadaļā Iesniegšana. Ieraksti tiek pieņemti kategorijās Labākais albums (visi žanri), Labākais debijas albums, Labākā dziesma, Labākais videoklips un Labākais koncertieraksts video.

Grupas “Astro'n'out” ieraksts “Multivitamīnu multipaka” tika atzīts par 2019.gada Labāko popmūzikas albumu. Stāsta grupas līdere Māra Upmane– Holšteine: “Zelta Mikrofons vienmēr ir satikšanās svētki! Tajās reizēs, kad jāuzstājas, prieks mijas ar satraukumu par performanci – vai projekcijas nolasīsies, vai paši būsim gana jaudīgi? Jo īpaši liels satraukums mani pārņēma pagājušā gadā, kad tieši ceremonijas dienā bija gandrīz pilnībā pazudusi balss. Tas visam uzlika milzīgu papildus stresu, bet, tagad atceroties, kopā ar saņemto balvu, visas šīs grūtības piešķir atmiņām spilgtākas krāsas. Protams, mēs ļoti cerējām un jutām, ka šis albums būtu pelnījis atzinību, taču konkurence bija ļoti liela, tāpēc saņemtā balva sagādāja jo īpaši lielu prieku un gandarījumu. Tas bija apliecinājums, ka arī sfēras profesionāļi novērtē tavu darbu, dod sajūtu, ka esi pa īstam pamanīts. Tas noteikti nodrošina lielāku aktualitāti grupai un piešķir nozīmi mūsu darbam.”

Atbalstot mūziķus un producentus šajā ierobežojumiem pilnajā gadā un svinot savu jubileju, šogad Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta Mikrofons pieteikumu iesniegšana ir bez reģistrācijas maksas.

Plašāka informācija mājaslapā Jaunumi - Zelta Mikrofons