Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Nebijis piedzīvojums – teātris pa telefonu

Redakcija
Redakcija

Radošā apvienība Skudras metropole, kas specializējas dažādu performanču veidošanā, sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru Tele2 piedāvā jauna veida eksperimentālu piedzīvojumu – Teātris pa telefonu. Neparastā forma ārkārtējās situācijas apstākļos, kad kultūras un izklaides iespējas ir ierobežotas, dāvās jaunu pieredzi klausītājiem, kuri izbaudīs citādāku dienu nekā ierasts, kā arī paši kļūs par daļu no performances. Teātris par telefonu balstīsies nevis uz klasiskā teātra bāzes, bet gan performances žanru. Tas būs vienas dienas audiāls piedzīvojums, kurā vērtība būs stāstam un klausīšanās prasmei.

Radošās apvienības Skudras metropole producente Gundega Skudriņa uzsver: “Teātris pa telefonu nav izrāde tādā formātā kādā mēs to pazīstam. Tas ir sava veida eksperiments, kas dāvā jaunu pieredzi. Veidojot pasākumus neierastā formā, mums visiem ir iespēja paraudzīties uz sevi, gan uz notikumiem, no cita skatu punkta. Pavērt ceļu izaugsmei un palūkoties, ko sniedz jaunais pasaules modelis. Pieņemt, vai nē? Tā katra paša izvēle.” 

Stāstus kā pieturzīmes par cilvēciskām attiecībām veidos pieci aktieri no dažādiem Latvijas teātriem. Aktieru vārdus varēs uzzināt tikai performances izskaņā, ļaujot klausītājiem pašiem uzburt savas vīzijas un tēlus, gluži kā grāmatā, kur fantāzija klausītāju ved pa iztēles labirintiem.
 
Pateicoties viedierīcēm un mobilajiem sakariem, cilvēkiem arī pašreizējos ārkārtējos apstākļos ir iespēja sarunāties un gūt līdzpārdzīvojumu visdažādākajos apstākļos. Izbaudīt plašāku emociju gammu, kas izkrāso ikdienu, jo sevišķi laikā, kad esam vairāk vai mazāk izolēti viens no otra.

“Mēs pirms aptuveni gada sākām kampaņu par jēgpilna interneta un viedierīču lietošanu, un pašreizējā krīzes situācija šo ideju ļoti uzskatāmi nodemonstrē – viedierīces mums palīdz darbam, mācībām un arī jēgpilnai izklaidei, kāds ir teātris. Pateicoties tehnoloģijām, cilvēkiem arī pašreizējos ārkārtējos apstākļos ir iespēja ne tikai sarunāties, bet arī gūt līdzpārdzīvojumu visdažādākajos veidos,” atzīst Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Turklāt iesaistīšanās šajā iniciatīvā ir vēl viena iespēja, kā mēs varam sniegt palīdzīgu roku tām nozarēm – šajā gadījumā kultūras un izklaides, kurām ārkārtas situācijā klājas smagāk.”

Performances laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: kur paliek mūsu laiks, kā jūtamies mēs paši šajā dinamiskajā pasaulē, kad visapkārt plosās informācijas viesuļvētras? Vai šajā troksnī spējam sadzirdēt paši sevi un savus tuvākos? 

Teātris pa telefonu notiks sešas dienas – 28. un 30.aprīlī, 2., 5., 6. un 7.maijā. Biļetes var iegādāties šeit: https://www.bezrindas.lv/lv/teatris...