Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Jūrmala pasniedz Gada balvas kultūrā 2017

Redakcija
Redakcija

Novērtējot Jūrmalas pilsētas kultūras dzīves spilgtākos notikumus, piektdien, 23. februārī, Dzintaru koncertzālē svinīgā ceremonijā tika pasniegtas "Jūrmalas Gada balvas kultūrā 2017".

“Gada balva kultūrā 2017” piešķirta Jūrmalas Kultūras centra direktoram Agnim Kristvaldam par nakts ekspedīciju ģimenēm ar bērniem “Nestāsti pasaciņas” organizēšanu Dzintaru mežaparkā, sniedzot oriģinālu skatījumu uz pasakām, stāstiem un animācijām. Nakts ekspedīcija Dzintaru mežaparkā tiek rīkota kopš 2014. gada, un tas ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem ģimenēm ar bērniem. 2017. gadā nakts ekspedīcija tika veidota pēc Alberta Kronenberga stāstu un Jāņa Jaunsudrabiņa “Baltās grāmatas” motīviem. Iesaistot māksliniekus Andri Vītoliņu, Inesi un Ivaru Mailīšus, Agnesi Buli, Elizabeti Melbārzdi un Annu Vanagu, parka teritorija tika pārvērsta par noslēpumainu, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu valstību, kur nakts ekspedīcijas dalībnieki varēja izzināt mēness noslēpumus, iedarbināt dižauto, lasīt Latvijā lielāko pasaku grāmatu, piedalīties spilvenu kaujās, kā arī doties citos piedzīvojumos un piedzīvot dažādus pārsteigumus.

Balvas par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā tika piešķirtas vecmeistaram gleznotājam, prozaiķim Uldim Zemzarim un lietišķās grafikas vecmeistaram Imantam Ozoliņam.

Nominācijā “Par Jūrmalas tēla popularizēšanu” balva piešķirta Aspazijas mājas vadītājai Ārijai Vanagai par Aspazijas mantojuma popularizēšanu ārpus Latvijas, organizējot muzikāli literāras koncertprogrammas: Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltītu pasākumu “Vienu pašu dzīvu vārdu” Sanktpēterburgā un “Ikdienas spārni” Pleskavā.

Nominācijā “Par kultūras pieejamības veicināšanu Jūrmalā” apbalvots Jūrmalas Kultūras centra direktora vietnieks Pēteris Vilkaste par pasākumu cikla “Jūrmalas džeza klubs” īstenošanu. Pateicoties augstvērtīgajam mākslinieciskajai piedāvājumam un atmosfērai, “Jūrmalas Džeza klubs” kļuvis par iecienītu un plaši apmeklētu pasākumu gan jūrmalnieku, gan pilsētas viesu vidū.

Nominācijā “Par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajos konkursos” balvu saņēma Jūrmalas Mūzikas vidusskolas vijoles spēles klases audzēkne Jevgenija Otroško par iegūto 1. vietu K. F. Amendas IV Starptautiskā mūzikas skolu stīgu instrumentu individuālo izpildītāju un ansambļu konkursā; 1. vietu konkursā “Talants Latvijai” un 1. vietu Vidzemes mūzikas skolu audzēkņu konkursā Vispārējās klavierēs.

Skatītāju simpātiju balvu ieguva Dubultu evaņģēliski luteriskās draudzes projektu vadītāja, ērģelniece Edīte Deksne par 10. starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla “Vox Angelica” organizēšanu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Festivāls kļuvis par tradicionālu Jūrmalas kultūras dzīves notikumu, kas iemantojis popularitāti ar augsto māksliniecisko kvalitāti un ērģeļmūzikas daudzveidīgo skanējumu, ko papildina daudzu pazīstamu solistu – dziedātāju, instrumentālistu un koru – piedalīšanās.

Svinīgajā ceremonijā tika pasniegti arī pateicības raksti par ieguldījumu kultūrvides daudzveidības veicināšanā Jūrmalā 2017. gadā. Pateicības raksts pasniegts Rūtai Dzenītei par atbalstu un aktīvu darbību Aspazijas mājas rīkotajos pasākumos, popularizējot Aspazijas daiļradi; Agnesei Bulei par laikmetīgu izstāžu organizēšanu, veicinot patriotismu; Gunai Kalnačai par 1. starptautiskās biennāles “Marina 2017” organizēšanu; Sarmītei Sīlei par projekta “Foto Marina 2017” izstāžu organizēšanu; Diānai Jaunzemei-Meisterei par projekta “Esmu Jūrmalas muzeju eksperts” īstenošanu; Helēnai Mednei par mākslinieka Valda Buša radošā mantojuma izpēti un Atim Meibergam par aktīvu darbību fotostudijā “Aspazija”, popularizējot Jūrmalas pilsētas kultūras pasākumus.

Jūrmalas Gada balvas kultūrā Jūrmalas pilsētas pašvaldība pasniedza 15. gadu. Jūrmalas pilsētā 2017. gadā notikuši vairāk nekā 700 kultūras un izklaides pasākumu, apbalvojumam tika pieteikti 44 pasākumi.