Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī top operete „Mistera Ikss noslēpums”

Redakcija
Redakcija

13. novembrī pēc vairāku gadu pārtraukuma uz Daugavpils teātra skatuves atgriežas operetes žanrs ar grandiozu izrādi „Mistera Ikss noslēpums" (režisors O. Šapošņikovs), kura ir konsekvents papildinājums Daugavpils teātra pēdējo gadu muzikālo projektu rindai – „Dāmu paradīze”, „Vosorys saulgrīžu burvesteibys”, „Teātra direktors”, „Īsa pamācība mīlēšanā”.

Šī starptautiskā projekta ietvaros tika pieaicināti vairāki viesmākslinieki. Operetē piedalās Latvijas skatītājiem pazīstama soliste Ilona Bagele (LNO), kā arī solisti no Krievijas, Baltkrievijas un Polijas. Jāatzīmē, ka galvenās lomas atveidotājs Iļja Lapičs (Maskava), izturot sīvu konkurenci, šobrīd stažējas Montekarlo operā.

Jauniestudējumā „Mistera Ikss noslēpums” izmantota Imres Kalmana operetes „Cirka princese" mūzika. „Cirka princese” ir atzīta par vienu no pasaules operetes pērlēm, pats I. Kalmans - par vienu no visu laiku populārākajiem operešu autoriem. Savās operetēs I. Kalmans centies atspoguļot cilvēku emociju kaleidoskopu – no maigām un mīlošām līdz pat mežonīgām un nevaldāmām. Tāpēc Kalmana mūziku raksturo oriģinālas melodijas, kurās harmonisku apvienojumu rod gan Vīnes valša tradīcijas, gan Ungārijas čigānu mūzika.

Operete „Mistera Ikss noslēpums” ir intrigām tīts stāsts par patiesu mīlestību, kurai lemts rast savu piepildījumu. Atšķirībā no oriģināllibreta, darbība norisinās 1925. gada Rīgā, uz kabarē skatuves. Viņš (I. Lapičs) - Misters Ikss, stalts akrobāts ar noslēpumu, kurš slēpj savu seju zem maskas un aizrauj skatītāju elpas ar dzīvībai bīstamiem trikiem. Viņa (N. Jermaka) – augstdzimusi dāma, kuras roku kāro intrigants baņķieris, bet sirdi savaldzinājis noslēpumainais kabarē mākslinieks. Skatītājiem tiek piedāvāts ielūkoties viltīgu intrigu tīmekļos, patiesu jūtu neatlaidīgajā cīņā, kā arī neatkārtojamā svētku atmosfērā, ko spēj dāvāt tikai kabarē.

Daugavpils teātra I. Kalmana operetes iestudējums „Mistera Ikss noslēpums” tiks veltīts traģiski bojāgājušā I. Martaka piemiņai, kurš sākotnēji gatavojās kļūt par operetes galvenās lomas atveidotāju.

Režisors: O. Šapošņikovs

Solisti: Iļja Lapičs (Maskava), Ilona Bagele, Nadežda Jermaka, Halina Dubitskaja (Varšava), Anzors Alimirzojevs (Minska)

Pirmizrāde – 13. novembrī plkst. 18.30.
Tuvākā izrāde – 14. novembrī plkst. 18.00.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Biļešu Paradīze