Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Piedalies konkursā un laimē grāmatas brīviem atpūtas brīžiem

Redakcija
Redakcija

Piedalies portālu KultūrasVēstis.lv un Epadomi.lv rīkotajā konkursā, kas tapis sadarbībā ar Latvijas grāmatu izdevniecībām "The White Book", "J.L.V." un "Zvaigzne ABC", un laimē trīs interesantas grāmatas gariem rudens vakariem - kaislīgiem lasītājiem būs iespēja baudītājiem nopietnu romānu ar fantastikas elementiem "Putenis", spraiga sižeta romānu "Spēle sākas", kā arī dziļi patiesu romānu par cilvēka dabu "Simts gadi".

Izdevniecības "J.L.V." izdotais Vladimira Sorokina romāns "PUTENIS" vēsta par to, kādēļ dīvains bolīviešu vīruss ir uzbrucis krievu miestam? Kā nekurienes vidū, dziļā sniegā sāka parādīties noslēpumainas kristāla piramīdas? Kas tie tādi vitaminderi un kā viņi dzīvo? Tas viss Vladimira Sorokina romānā, kas vēsta par lauku daktera Garina ceļu pie slimniekiem putenī.

Kaislīgs lasītājs izbaudīs pārsteidzošu piedzīvojumu un kolorītus tēlus, vērīgs - atpazīs nedaudzus nemirstīgus, klasikas apdvestus cilvēktipus un novērtēs paša rakstnieka ironisko skatu uz savu dzimteni.

Ernesta Klaina spraiga sižeta romāns "Spēle sākas" (“Ready Player One”) ir tulkots jau 30 valodās un izdots 40 valstīs, tagad tapis arī izdevniecībā "The White Book".
Ir 2044. gads un pasaule ir skarba vieta – bada, nabadzības un pārapdzīvotības nomocīta. Glābiņu no realitātes cilvēki meklē simulācijas spēlē OĀZE – utopiskā vidē, kurā iespējams pilnīgi viss. Laika gaitā no unikālas virtuālās realitātes spēles OĀZE ir pārvērtusies par socializēšanās, biznesa, darba un mācību vietu lielākajai daļai sabiedrības. Veids Vatss ir uzaudzis simulācijā. Vēl vairāk – viņš veltījis savu dzīvi, lai soli pa solim izprastu smalkākās OĀZES detaļas un tās radītāja Džeimsa Halideja apsēstību ar 80. gadu popkultūru. Veida eksistences vienīgais mērķis ir atminēt Halideja mīklu – atrast spēlē iekodētos slepenos uzdevumus un atrisināt tos. Ikviens zina, ka pirmais, kurš to izdarīs, kļūs par miljardiera mantinieku un iegūs vienpersonisku varu pār ietekmīgāko spēku pasaulē – OĀZI. Veids atrisina pirmo mīklu, iegūstot informāciju, kuras dēļ daudzi ir gatavi nogalināt. Vienā dienā puisis kļūst par slavenību, aizsākdams baisas sacīkstes uz dzīvību un nāvi...

"Simts gadi", Herbjorgas Vasmu jaunākais Apgādā Zvaigzne ABC iznākušais latviski iznākušais darbs, ir daļēji autobiogrāfisks romāns, kuru rakstniece veltījusi savai vecvecmāmiņai, vecmāmiņai un mātei, stāstot par notikumiem, ko citās dzimtās, iespējams, noklusētu, – un stāstot patiesīgi, ar skandināviski skarba humora un ironijas piesitienu. Dzimtas sievietes, dažādas kā puķes Skandināvijas pakalnos, nevaldāmas un vilinošas kā ziemeļu jūra, paģērošas un bīstamas kā niknās gadalaiku maiņu vētras, maigas un pieglaudīgas kā gāgas dūnas, un viņu vīrieši: gan tie, kas mīlēti, gan tie, kas apprecēti. Spēcīgi un vāji, uzticami un nedroši, pārprasti un saprasti – kuģu kapteiņi, mācītāji un neveiksminieki, tirgotāji un meitu ģēģeri. Raibā virtenē viņi dejo cauri dzīvei kā īpaši talantīga leļļu meistara darinātas lelles, atklājot stāstu pēc stāsta, notikumu pēc notikuma, burtiski apburot lasītāju un aizraujot sev līdzi – dēkās, piedzīvojumos un pārdzīvojumos.

"Simts gadi" ir vēstījums, kas dziļi un patiesi atklāj cilvēka dabu, apžilbinot ar raksturu daudzveidību, atklātu vēstījuma manieri un bagātīgu valodu.

Piedalies konkursā un laimē!

Nosacījumi:

Tev jābūt portālu KultūrasVēstis.lv (draugiem.lv/kulturasvestis.lv) un epadomi.lv (draugiem.lv/epadomi).

Konkurss norisinās līdz 2015. gada 29. oktobra plkst. 23.59.
30. oktobrī paziņosim laimīgo, kurš iegūs grāmatas no izdevniecībām "The White Book", "J.L.V." un "Zvaigzne ABC".

Konkurss tapis sadarbībā ar izdevniecībām "The White Book", "J.L.V." un "Zvaigzne ABC".