Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Latvijas spilgtākie džeza mūzikas talanti satiekas festivāla «Ārpus laika» noslēdzošajā koncertā

Redakcija
Redakcija

Šo ceturtdien, 23. jūlijā, ar spilgtāko jaunās paaudzes džeza mūzikas talantu – Matīsa Čudara, Ivara Aratunjana un Edvīna Ozola – muzicēšanu noslēgsies festivāls «Ārpus laika». Mūziķi sola klausītājiem muzikālo daudzveidību no džeza, ģitārbungu skaņām līdz meditatīvām notīm, kas ļoti piestāv kupolmāju parkam, kur notiek festivāls. Koncerta sākums – plkst.19.

Ar Matīsa Čudara un viņa muzikālo kolēģu bundzinieka Ivara Aratunjana un kontrabasista Edvīna Ozola koncertu izskanēs festivāla «Ārpus laika» brīvdabas koncerti. Spilgtākie jaunās paaudzes džeza mūziķi, kas sevi jau ir pierādījuši dažādos starptautiskos festivālos, plūcot uzvarētāju laurus, ir satikušies kopējā projektā, lai priecētu Latvijas klausītājus ar modernu džeza mūziku.

Matīss Čudars sola klausītājus «uzšaut kosmosā un atvest atpakaļ uz zemes» intīmā muzikālā piedzīvojumā. Matīsu interesē starpžanrisms – mūzika starp žanriem. Savukārt Edvīns Ozols visbiežāk sastopams, muzicējot kopā ar Intaru Busuli. Trio krāsu paletē ietilpst džeza un brīvās avangarda improvizācijas, roka un bluegrass, kā arī tautiskās un klasiskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Trio spēlētajā mūzikā liela loma ir kolektīvajai improvizācijai, tāpēc katrs koncerts ir unikāls, piesātināts ar radošo dzirksti, brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.

Festivālu «Ārpus laika» četros izskanējušos koncertos jau apmeklējuši 1000 klausītāji, kuri baudīja Raimonda Paula un «Framest» sniegumu, Daumanta Kalniņa un Kristapa Vanadziņa pagājušā gadsimta Amerikas mūziku, Raimonda Ozola, Raimonda Macata un Mārča Auziņa klasiskās mūzikas pērles mūsdienu izpildījumā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā un Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu...