Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Ziemassvētku pasākumi Rīgā

Redakcija
Redakcija

Ziemassvētkos rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti Rīgas Ziemassvētku koncertā “Sudraba slidas” Ķīpsalas hallē, kā arī koncertos galvaspilsētas dievnamos un kultūras centros, svētku sarīkojumos bērniem, ģimeņu sporta aktivitātēs, iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī svētku tirdziņus un iepazīt vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” ekspozīciju.

Rīgas Ziemassvētku koncerts Ķīpsalas hallē, kas notiks 25. un 26. decembrī, veidots pēc Mērijas Meipsas – Dodžas stāsta motīviem, kuru mūzikas valodā izstāstīs vokālā grupa “Framest”, koris “Maska”, Emīla Dārziņa jauktais koris un orķestris “Rīga”. Koncerta diriģents - Valdis Butāns. Koncertā ar savu māksliniecisko sniegumu apmeklētājus priecēs aktieri Dita Lūriņa un Juris Žagars, kā arī dziedātāji Daumants Kalniņš un Žoržs Siksna, kuri izpildīs populāras latviešu un ārvalstu komponistu Ziemassvētku dziesmas un klasiskās mūzikas šedevrus. Koncerta mākslinieciskā vadītāja ir Ilona Breģe, scenogrāfs – Artūrs Arnis, kustību režisors ir horeogrāfs Alberts Kivlenieks, bet skaņu režisors – Andris Ūze.

23. decembrī garīgās mūzikas koncerti skanēs galvaspilsētas dievnamos. Rīgas Sv. Jāņa baznīcā būs koncerts “Ziemassvētku pusnakts mesa un TE DEUM”, bet Rīgas Domā notiks labdarības koncerts “Apsnieg eņģeļu koks”. Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, Rīgas Domā festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncertu cikla koncertā “Ave Maria” dziedās Sergejs Jēgers. Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, iedzīvotāji gaidīti Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koncertā “Zelta baroks Ziemassvētkos”.

23 un 26. decembrī klausītāji aicināti uz Lielo ģildi, kur skanēs džeza mūzikas koncerts “Celebrating Ella Fitzgerald” ar orķestra “Rīga” bigbenda un solistu piedalīšanos. Savukārt 25. decembrī šajā namā notiks koncerts “Ziemassvētku noskaņa”.

Svētku sajūtu varēs baudīt arī Rīgas kultūras centros. Solisti, trīs tenori – Mihails Čuļpajevs, Raimonds Bramanis un Juris Vizbulis apmeklētājus priecēs koncertā, kas notiks kultūras centrā “Mazā ģilde”, bet Latvijas Universitātes pūtēju orķestri kopā ar vairākiem solistiem uzstāsies koncertā “Ieklausies Ziemassvētkos”, kas būs dzirdams kultūras centrā “Imanta”.

Bērni 26. decembrī aicināti uz VEF Kultūras pils organizēto pasākumu “Kaķīša Maurīcija Ziemassvētku piedzīvojumi” un tikšanos ar Ziemassvētku vecīti Brīvības gatves 266 telpās.

Tie, kam patīk dažādas sporta aktivitātes, 26. decembrī gaidīti Rīgas Nacionālajā sporta manēžā, pasākumā “Sportiskā eglīte”. Apmeklētāji visu pasākumu laiku, no plkst. 11.00 līdz 16.00, varēs iesaistīties vairāk nekā divpadsmit aizraujošu uzdevumu veikšanā, pārbaudot savu precizitāti, atjautību un veiklību. Būs arī radošās darbnīcas, iespēja uzzināt aktualitātes veselīga dzīves veida jomā, kā arī būs iespēja salikt lielformāta Ziemassvētku puzles. Paralēli daudzpusīgajām aktivitātēm apmeklētāji tiks iepriecināti ar bērnu māksliniecisko kolektīvu priekšnesumiem.

Līdztekus koncertiem, iedzīvotāji aicināti apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus un vides objektu festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”, kurā šogad apskatāmas 35 mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidotas egles. Vides objekti visā to krāšņumā redzami laikā, kad iedegts pilsētas apgaismojums.

Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama tīmekļa vietnē kultura.riga.lv - Jaunumi, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un kultūras centros.