Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīts koncerts “Tēvu zeme dārgā”

Redakcija
Redakcija

25. martā plkst. 15.00 Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20, notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīts koncerts “Tēvu zeme dārgā”. Ieeja bez maksas.

Kaut arī laiks savā ritējumā ir neapturams un ar katru gadu arvien attālinās 1949. gada 25. marta traģiskie notikumi, aicinām tikties Latvijas Kara Muzejā, lai pieminētu vienu no traģiskākajām vēstures lappusēm, kad 31 vilciena sastāvā no Latvijas uz vairākiem Krievijas apgabaliem tika izsūtīti vairāk nekā 42 000 tautiešu, kuru liktenis 1949. gada 25. martā iezīmējās īpaši sāpīgi un kuri tika izrauti no ģimenēm, tēva mājām, dzimtenes. Nolieksim galvu to cilvēku priekšā, kuri šos briesmīgos notikumus pārdzīvoja un atgriezās Latvijā, un pieminēsim tos, kuri neizdzīvoja un uz visiem laikiem palika svešumā. Palikušo atmiņu stāsti mums neļauj aizmirst to, kas notika un tādēļ arī koncertā “Tēvu zeme dārgā” dzirdēsim dažādus atmiņu stāstus pieminot šo cilvēku likteņus.

Koncerta “Tēvu zeme dārgā” programmā izskanēs patriotiskas un spēcīgas latviešu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares, kuras izpildīs KTMC “Ritums” vīru koris “Tēvzeme” (mākslinieciskais vadītājs Tālivaldis Gulbis), LU sieviešu koris “Minjona” (mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags), Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas 1.-2. klašu zēnu koris (diriģents Tālivaldis Gulbis) un solists Jurģis Marcinkevičs.
Koncertu vadīs latviešu mūziķis Zigfrīds Muktupāvels.