Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Leģendu pieminot. Alberts Legzdiņš - "Made in Latvija"

Redakcija
Redakcija

18. marta naktī mūžībā aizgājis ansambļa «Čikāgas piecīši» dibinātājs un solists Alberts Legzdiņš (1933 - 2017), kurš nākamgad, Latvijas jubilejas dienās ar draugiem bija iecerējis apceļot Latviju, bet tagad ir devies savā pēdējā ceļojumā.

Jau savas darbības pirmajos gados «Čikāgas piecīši» kļuva populāri un pamazām apceļoja visas 30 tolaik ASV darbīgās latviešu kolonijas, kam sekoja koncerti Kanādā. Dzimtenē Čikāgas piecīšus klausījās nelegāli pavairotos lenšu ierakstos, dziesmas zināja, klausījās un dziedāja - par savu popularitāti Latvijā grupas dalībnieki pat neesot nojautuši. Pirmā ansambļa uzstāšanās Latvijā notika 1989.gadā Mežaparka Lielajā estrādē, kur sapulcējās 100 000 klausītāju. Tieši šo koncertu daudzi atceras kā vienu no emocionāliem pagrieziena punktiem ceļā uz Latvijas neatkarības atgūšanu.

Mežaparkā Čikāgas piecīši atgriezās arī 2011. gadā, kad grupa pilnā sastāvā viesojās Latvijā atvadu koncerttūrē un Epadomi ierakstīja nelielu, sirsnīgu sarunu ar Albertu Legzdiņu.

Paldies par dziesmām, jokiem un nenovērtējamo cerību un iedvesmu, ko Alberts Legzdiņš devis latviešiem visā pasaulē!

Čikāgas piecīši - Made in Latvija, 1989. gads, Mežaparka estrāde