Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Atskats uz septītā Rīgas Starptautiskā kino festivāla aizvadīto nedēļas nogali

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 17. oktobrī, ar īsfilmu “Lupatiņi” pirmizrādi tika atklāta RIGA IFF ģimenes filmu sadaļa KIDS WEEKEND. Atklāšanā ievadvārdus teica sadaļas kuratore Kristīne Simsone, kā arī filmas radošie veidotāji – Inese Zandere un Edmunds Jansons. Pasākumā par muzikālo noformējumu rūpējās mūziķis Jēkabs Nīmanis un draugi. Dienas turpinājumā ar festivāla vieskuratora, teātra un kino režisora, pedagoga Pētera Krilova ievadvārdiem un Juraja Herca filmu “Kremētājs” tika atklāta RIGA IFF retrospekcijas programma IN KINO VERITAS, kas šogad veltīta pagājušā gadsimta sešdesmito gadu Čehoslovākijā tapušajām spožākajām un nozīmīgākajām filmām.

Nacionālo pirmizrādi kinoteātrī “Splendid Palace” piedzīvoja lietuviešu režisora Igna Jonīna un filozofijas profesora, un rakstnieka Kristupa Saboļus, filma “Neredzamā”. Uz skatuves ar ievadvārdiem kāpa daļa filmēšanas komandas – Roberts Vinovskis, Dominiks Jarmakovičs un Toms Auniņš.

Svētdien, 18. oktobrī, noslēdzoties tehnoloģijām veltītajam RIGA IFF GOES XR hakatonam 28 stundu garumā, uzvaru guva komanda “CUBA” ar grupas līderi Renāru Kauliņu.

Nacionālo pirmizrādi piedzīvoja atzītā lietuviešu režisora Šarūna Barta jaunākā filma “Mijkrēslī”, kas šogad iekļauta Kannu kino festivāla oficiālajā konkursā. Filmas kopproducēšanā piedalījusies arī Latvijas studija “Mistrus Media”. Filma vēsta par pēckara notikumiem un mežabrāļu kustību Lietuvā.

Svētdienas, 18. oktobra vakarā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar filmas “Pēdējie un pirmie cilvēki” senasu tika atklāta festivāla vieskuratora, pilsētplānotāja un antropologa Viestura Celmiņa veidotā sadaļa ARCHITECT’S CUT, kas veltīta pilsētplānošanai un dažādiem ar arhitektūru saistītiem tematiem.