Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Koncerts "Šai svētā naktī"

Redakcija
Redakcija

22. decembrī plkst. 18.30 Jāņa Akuratera muzejā Torņakalnā, O. Vācieša ielā 6a, notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts ŠAI SVĒTĀ NAKTĪ, kurā piedalīsies dziedātaja Egita Znutiņa, flautiste Madara Behmane un pianiste Ruta Birzule.

Koncertprogramma ŠAI SVĒTĀ NAKTĪ ietver dažādus ārzemju un latviešu komponistu skaņdarbus balsij un flautai ar klavierēm. Jaunās mūziķes atskaņos gan baroka laika komponista G. F. Hendeļa komponētu āriju, gan arī 20. gadsimta mūziku. Lielāks akcents šoreiz likts uz latviešu komponistu daiļradi, jo gan Egita Znutiņa, gan Madara Behmane vairākus gadus studējušas ārvalstīs un šobrīd īpaši novērtē atgriešanos pie savas zemes muzikālajām saknēm. Starp latviešu komponistu skaņdarbiem skanēs ne vien Jāņa Mediņa „Sapņojums” un Lūcijas Garūtas „Mirdzošā tīklā”, bet arī dziesmas ar Ziemassvētku tematiku, kas uzburs īpašu noskaņu šajā pirmssvētku laikā.

Madara Behmane ir jauna, daudzsološa flautiste, 2012. gadā beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un 2014. gadā ar īpašu pagodinājumu – cum laude – ieguvusi maģistra grādu Māstrihtas konservatorijā Nīderlandē. Madara uzstājusies daudzās Eiropas valstīs gan kā soliste, gan arī dažādu kameransambļu un orķestru sastāvā.

Dziedātāja Egita Znutiņa savu mūzikas ceļu sākusi Rīgas Doma kora skolā un turpinājusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Tālākās gaitas mūziķi aizvedušas uz Māstrihtas konservatoriju Nīderlandē, kur beļģu profesora Aksela Everarta klasē iegūts maģistra grāds klasiskajā dziedāšanā un operdziedāšanā. Šobrīd jaunā māksliniece aktīvi koncertē Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā, kā arī piedalās „Opera Zuid” projektos.

Pianiste Ruta Birzule studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur ieguvusi bakalaura grādu klavierspēlē un maģistra grādu klavierpavadījumā. Ruta ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, aktīvi koncertē kopā ar koriem, dažādu kameransambļu sastāvā, uzstājas arī kā ērģelniece un strādā par koncertmeistari Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.