Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


kim? Laikmetīgās mākslas centra atklāšanas svinības

Redakcija
Redakcija

Ar grandiozu programmu kim? Laikmetīgās mākslas centrs 2. septembrī atklās jauno un plašo izstāžu zāli Sporta ielā 2.

Norises laiks: 2.09–10.09.2016

Vieta: kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Sporta iela 2 (Sporta/Vesetas ielu stūrī)

Pēc septiņiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem kim? ver durvis jaunai izstāžu zālei Skanstes apkaimē un aicina visus uz pirmā izstāžu cikla atklāšanas svinībām jaunajās telpās 2. septembrī, sākot no plkst 19:00!

Svinību vakarā tiks atklātas trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku personālizstādes, kuras būs apskatāmas līdz 16. oktobrim. Pašlaik starp Berlīni un Cīrihi dzīvojošā Edgara Gluhova (1980) izstādi L’UOMO VAGUE veidos pēdējā gadā tapušas fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla un objektu sērija, ko caurvij fragmenti un personības no 20. gs. vēstures un literatūras, satiekoties jaunā un neierastā veidā. Izstādes atklāšanā tiks prezentēts arī special edition darbs.

Parīzē dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa (1985) piedāvās savu pirmo personālizstādi Rīgā ar nosaukumu Heap-core,,,. Izstāžu zāle tiks transformēta instalācijā, kurā sienās radītās atveres novadīs gaismu no skatam aizsegtajiem logiem, integrējot to skulptūru grupā.

Helsinkos dzīvojošās Ingas Melderes (1979) izstāde Krāsojamās grāmatas veidota Temnikova & Kasela Gallery (EE) 
institucionālās rezidences programmas ietvaros. Izkrāsošana vairākus gadsimtus tikusi uzskatīta par bērnu nodarbi, tomēr pēdējā desmitgadē kļuvusi populāra pieaugušo vidū. Māksliniece ir pārstrādājusi gatavus attēlus, kas izkrāsojot kļuvuši par daļu no autores personīgās atmiņas un pieredzes.
Izstāžu atklāšanai sekos muzikālās apvienības 18+ (ASV) uzstāšanās, mākslinieka Indriķa Ģelža (LV) audiovizuālā performance un dejas līdz rītam.

kim? svinību pasākumu programma ilgs līdz 10. septembrim. Apmeklētājiem tiks piedāvātas performances un lekcijas, kā arī vērienīgs kultūras foruma Baltā nakts 2016 pasākums Cyclone ar %20 (LV), Andreas Ervik (NO), Music For Your Plants (EE), Sign Libra (LV) piedalīšanos.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.